0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Brazilke pobedile naše rukometašice u uzbudljivom finišu

Objavljeno: 10.12.13 u 19:34
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Srpske rukometašice poražene su od selekcije Brazila rezultatom 25:23 (14:11) u trećem kolu Svetskog prvenstva.

Pred ispunjenim tribinama niškog Čaira, viđen je odličan rukomet, ali su se u uzbudljivom finišu Brazilke bolje snašle i došle do važnog trijumfa.

U našem timu Živković, Rajović i Damjanović postigle su po četiri gola. Alešandra Nasimento i Eduarda Amorim bile su najbolje u svom timu sa po pet pogodaka.

Naša selekcija sada ima skor od dva trijumfa i jednog neuspeha, dok su Brazilke zadržale maksimalan učinak.

U narednom kolu, naša selekcija igra protiv reprezentacije Danske.

Naše rukometašice su nervozno ušle u ovaj meč, Damjanovića je promašila sedmerac u prvom napadu, a Brazilke brzo dolaze do prednosti od 4:2.

U uvodnih deset minuta viđeno je čak četiri sedmerca, što potvrđuje grubost u igri ekipa, ali se čvrsta igra u odbrani naših ipak isplatila pošto Srbija dolazi do preokreta – 8:6.

Ipak, tada je neočekivano došlo do novog pada u igri, Brazilke su iskoristile četiri vezane izgubljene lopte našeg tima i preko Da Silve i Kavalero ponovo stigle do vođstva – 9:11.

Do kraja prvog dela igre, obe ekipe su znatno pale u svom ritmu, naše nisu postigle gol čak pet minuta. Alešandra Nasimento i Eduarda Amorim nastavile su sa odličnom igrom, pa su sa ukupno sedam golova bile najzaslužnije za prednost svog tima na poluvremenu – 14:11.

U nastavku su Brazilke znale da iskoriste greške i neubedljivu igru i čuvaju prednost od dva gola – 17:15. 

U narednim minutima ponovo dolazi do odlične igre obe ekipe u odbrani, ali naše uspevaju da dođu do izjednačenja – 21:21, ali tada Srpkinje gube loptu u čak tri uzastopna napada, što Brazilke koriste za novu prednost – 22:21 na pet minuta pre kraja.

Ipak, seriju lošijih napada prekida Jelena Živković prelepim golom nakon još lepše akcije i asistencije sa krila na krilo.

Naredna dva napada, Brazil uspeva da realizuje zahvaljujući čudesnoj Nasimento, ali Rajović vraća naš tim u igru – 24:23. Ali, Brazilke brzim centrom ponovo dolaze do dva gola prednosti – 25:23.


hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter