0
Ostali sportovi

Zvezda i Radnički igraju za Superkup Evrope 20.00

Objavljeno: 30.11.13 u 09:58

Još jedan evropski trofej večeras će ukrasiti srpski vaterpolo. U utakmici za Superkupo Evrope u Bečeju se od 20 sati sastaju beogradska Crvena zvezda i kragujevački Radnički.

vaterpolo

Andrija Prlainović je uoči atraktivnog duela naglasio da je velika stvar za srpski vaterpolo što dve naše ekipe igraju u Superkupu.

„To je još jedan dokaz da je ovo jedna od najjačih liga na Starom kontinentu. Potrudićemo se da napravimo sjajnu vaterpolo predstavu dostojnu ovog takmičenja. Očekujem veliku borbu, jer motiva ima na pretek u oba tima“, rekao je Prlainović, kapiten aktuelnog evropskog šampiona.

Kapiten Radničkog, osvajača Kupa Evrope, Filip Filipović, ocenio je da su obe ekipe željne trofeja, zbog čega i očekuje dobru utakmicu.

„Od malih nogu svi smo sanjali da dođemo ovde i odigramo ovakav meč. Snovi se za neke od nas ostvaruju. Ući ćemo u anale vaterpola, jer se retko događa da se ovako vrhunsko takmičenje igra u Srbiji i da odavde dolaze obe ekipe koje se bore za trofej. To je dokaz da je vrh vaterpola u našoj zemlji i svi bi trebalo time da se ponosimo“, naveo je Filipović.

Trener Crvene zvezde Dejan Savić rekao je da je utakmica Superkupa idealna prilika za popularizaciju vaterpola.

„Poželeo bih da Bečej, sem što je organizator ovog spektakla, u budućnosti bude i akter jednog ovakvog meča. Šanse u večerašnjem meču su 50-50. Imali smo peh prošle nedelje, izgubili smo tešku prvenstvenu utakmicu u Kragujevcu, ali mislim da će ovoga puta presuditi agresivnost i voljni momenat“, izjavio je Savić.

Trener Kragujevčana Dejan Jovović istakao je da se veliki mečevi poput večerašnjeg pamte ceo život.

„Jedan od dva Dejana osvojiće trofej, a nadam se da ću to biti ja. Ipak, nema sumnje da ćemo jedan drugome sportski čestitati, kako god da bude, jer se sastaju dve najbolje ekipe. Favorita nema, očekujem otvorenu utakmicu do samog finiša. Sa trenerske strane sam srećan, jer znam da će obe ekipe izgarati u bazenu, a presudni mogu da budu potezi pojedinih igrača“, zaključio je Jovović.

Prvi čovek opštine Bečej Vuk Radojević rekao je da se taj grad na neki način vratio na vaterpolo mapu Evrope posle 15 godina, nakon što je klub Bečej osvojio Ligu šampiona.

„Verujem da ćemo ovim Superkupom animirati mlade da se bave vaterpolom. Maksimalno ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini i organizatori, kako bi utakmica protekla u najboljem redu“, poručio je Radojević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter