0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

I Zvezda i Radnički žele trofej Superkupa Evrope

Objavljeno: 29.11.13 u 15:39
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Prvak Evrope Crvena zvezda i osvajač Kupa Evrope kragujevački radnički u subotu od 20 časova boriće se za trofej Superkupa Evrope. Treneri ekipa Dejan Savić i Dejan Jovović, složili su se u oceni da je teško odrediti favorita u ovom duelu i da će meč biti vrlo zanimljiv poput onog od pre nedelju dana kada su Kragujevčani u ligaškom duelu pobedili sa 8:7.

„Igrali smo slabo u prošlom meču protiv Radničkog, a oni su odigrali zrelo. Ako neko baš mora da bude favorit, onda je Radnički blagi favorit, upravo zbog te utakmice“ – rekao je Savić na konferenciji za novinare u Bečeju, aprenosi agencija Beta.

Trener crveno-belih je istakao da njegova ekipa nije trenirala peterce i ocenio da će utakmicu odlučiti „agresivnost i psihički momenat“. On je rekao da je dobro što se ovako važna utakmica igra u Bečeju.

„Trudimo se da popularizujemo ovaj sport, ali ne znam koliko je moguće uopšte popularizovati vaterpolo u gradu kakav je Bečej. Želimo Bečeju da uskoro dobije prvoligaša“ – dodao je on.

Trener Radničkog iz Kragujevca Dejan Jovović rekao je da očekuje neizvesnu utakmicu i da ne smatra svoju ekipu favoritom.

„Samo takmičenje u Superkupu je za ceo život, svi smo spremni da pružimo maksimum. Ako izgubimo sportski ću čestitati kolegi. Ne mogu da kažem da smo favoriti, mislim da će biti neizvestan meč do kraja. Vežbali smo peterce, ali utakmicu će odlučiti ‘ekstra’ igra nekog igrača“ – rekao je Jovović, koji je dodao da Miloš Korolija nije spreman i da neće igrati, ali da će Srđan Vuksanović biti u timu.

Kapiten Crvene zvezde Andrija Prlainović rekao je da je velika stvar za srpski vaterpolo to što dva domaća tima igraju u Superkupu Evrope.

„Velika je stvar za srpski vaterpolo da dve domaće ekipe igraju u Superkup Evrope. Nadam se da ćemo pružiti dobru predstavu. Obe ekipe žele trofej, motiva neće nedostajati. Drago mi je što se ovaj meč igra u Bečeju, to je ostvarenje dečačkog sna, svi se sećamo kako je igrao Bečej pre desetak godina. Želim Bečeju da se što pre vrati u prvu ligu“ –  dodao je Prlainović.

Vaterpolista Radničkog Filip Filipović, takođe je rekao da je za srpski vaterpolo veliki uspeh plasman dve domaće ekipe u Superkup Evrope.

„Rezultat je u prvom planu. Mislim da neće biti lepa utakmica. Drago nam je što igramo u Bečeju, gradu vaterpola. Ovo je veliki dan i za srpski vaterpolo. Ne dešava se svake godine da su oba učesnika Superkupa iz Srbije“ – kazao je Filipović.

hotsport.rs/beta.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter