0
Intervju

Dozet za HotSport: Ne smeta mi što me saigrači zovu Deda

Objavljeno: 22.11.13 u 10:19

Jednoga dana ima da poludim, istetoviram se i kupim motor. Do tada sam miran, kulturan, otac, šetač hrta, mršav, visok … ovako je sebe u najkraćem opisao aktuelni kapiten Igokee Milan Dozet.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Prošlosezonsko otkrovenje ABA Lige bila je ekipa Igokee, koja je i pored jake konkurencije takmičarski deo završila na prvom mestu. trenutno ekipa iz Laktaša nalazi se na šestoj poziciji, a koji su ovosezonski dometi?

– Prošla sezona je mnoge naučila da ne govore o dometima, jer su Igokeu svrstavali u ekipe koje će se boriti za opstanak, a mi smo završili smo kao što smo i počeli, na prvom mestu. Zbog toga ove sezone ne želim da razmišljam o dometima tima. Trudimo se da svaku utakmicu odigramo dobro, pa dokle nas to odnese – počeo je priču kapiten ekipe Milan Dozet.

Ceh za neke loše procene oko dovođenja igrača i pojedine rezultate kako to obično biva platio je trener. Čelnici Igokee zahvalili su se na saradnji Draganu Bajiću.

– Trener je smenjen i za glavnog trenera je postavljen dosadašnji prvi pomoćnik Milutin Latinčić. Trenutno se tim kao i sam trener još traži u novoj ulozi i novim relacijama – objasnio je Dozet.

Prvi put u klupskoj istoriji, Igokea se takmiči na dva fronta. Pored ABA lige tu je i Eurokup.

– U Eurokupu nismo krenuli sjajno. Ipak mora da se uzme u obzir da je ovo prvi put da Igokea igra u ovom takmičenju i da se ove godine borimo na dva fronta. Ali ipak mislim da imamo vremena da popravimo utisak i opravdamo učešće – prokomentarisao je Dozet.

Kao i prethodnih godina i ove sezone u ABA ligi nekoliko ekipa je već na startu sezone jasno stavilo do znanja da ih u ovom takmičenju interesuje samo tron.

– Sigurno je da Zvezda i Partizan i ove sezone igraju glavnu ulogu u regionu i ako ne bude iznenađenja sa povredama očekujem da se ponovi prošlogodišnje finale – prognozira Dozet.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Ove godine Srbija ima dva predstavnika u Evroligi, Partizanu se pridružila i Zvezda. Ali i pored po neke pobede, naši timovi iz godine u godinu ne uspevaju da ostvare značajniju ulogu u Evropi. Kako rešiti taj problem?

– Po mom mišljenju trebalo bi da se vratimo velikom i predanom radu sa najmlađima. Nekad su najiskusniji treneri radili sa decom, prenosili im svoje znanje i ljubav prema košarci. Uz sve to nisu se plašili za svoj posao što je danas postalo normalno – objasnio je Dozet.

Sada kada se Dušan Ivković povukao sa mesta selektora Srbije, nameće se pitanje kome treba ukazati poverenje?

– Šansu bi trebalo dati nekom od mlađih stručnjaka kojih imamo dosta. Savez i javnost treba da stanu iza novog trenera, progutaju neke godine „stvaranja“ da bi ponovo bili veliki i pravili dočeke ispred Skupštine – ističe Dozet.

U dosadašnjoj karijeri Milan Dozet odigrao je veliki broj jakih mečeva protiv kvalitetnih, neugodnih protivnika. Ali kao natežeg ujedno i najkvalitetnijeg rivala ističe Makabi.

– Najkvalitetnija ekipa protiv koje sam igrao je Makabi koji je tad stvarno bio na vrhuncu i tada su bili najnezgodniji za sve ne samo za moju ekipu. Ipak tadašnji tim Crvene Zvezde bio je prva ekipa sa prostora bivše Jugoslavije koja je dobila Makabi u Tel Avivu – priseća se Dozet.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Koji poraz ti je najteže pao, a koje pobede se i danas rado sećaš?

– Jedan od bolnijih poraza je bio u finalu prvenstva protiv Širokog pre tri godine. Posle toga sam se celo leto budio sa tom utakmicom u glavi. Na sreću, dobio sam priliku da se vratim i ispravim propušteno. A najdraža pobeda je sigurno u dresu Crvene Zvezde protiv Partizana. Tada je Pionir bio sa obe navijačke strane a tim Partizana po imenima mnogo kvalitetniji. Ipak uspeli smo da pobedimo. Još uvek čuvam dres sa te utakmice – seća se Dozet.

Jedan, jedini idol koga je imao tokom svih ovih godina je Dražen Petrović. A kao najstarijih u ekipi Igokee, Dozet je dobio prikladan nadimak.

– Nije tajna da me saigrači zovu DEDA, zato što sam najstariji u timu. To mi je simpatično i iz razloga što sam nekad davno ja svoje najstarije saigrače zvao istim nadimkom – otkriva Dozet.

Iako je san većine košarkaša da se jednoga dana okuša u NBA ligi i ako to nije ostvario Dozet ne žali.

– Iskreno nije mi žao. Ne žalim ni za jednom odlukom u karijeri. Žalim za nekim povredama koje su me skrenule sa nekog zamišljenog puta ali iskustvo i prijateljstva koja sam stekao prevazišla su moja očekivanja – iskren je Dozet.

S obzirom na činjenicu da je u karijeri branio boje dva najljuća beogradska rivala, samo se nameće pitanje za koga danas navija?

– Iako navijam za Crvenu Zvezdu u kojoj sam proveo tri jako lepe sezone i Partizan osećam kao svoj klub. U Partizanu sam prošao sve selekcije i mislim da bi bilo suludo da razmišljam drugačije – objasnio je Dozet.

Da li danas posle toliko godina igranja košarke, imaš istu želju za nadigravanjem?

– Želju sigurno imam ali da budem iskren, nisam siguran da je ista kao na početku karijere. Ipak, svaki dan imam veliku želju da mlađima pokažem da još uvek nisam za penziju i da radom dokažem da nije slučajno što još igram u ovim godinama – istakao je Dozet.

S obzirom na godine (34) i činjenicu da se kraj igračke karijere bliži, da li si razmišljao čime bi voleo da se baviš kada okačiš patike o klin?

– To je neizbežno pitanje u mojim godinama. Razmišljam uveliko ali još uvek nemam ništa konkretno.Voleo bih da treniram najmlađe, one koji tek počinju. Uživam da budem sa decom i mislim da bih bio dobar trener – izneo je svoje želje kapiten Igokee.

Slobodno vreme, Dozet najčešće provodi sa porodicom, psom i društvom uz dobru klopu i piće, a od kada je 2007. godine postao otac bliznakinja Lee i Lare, svet mu se okrenuo naopačke.

– Trenutak kada sam postao otac moj celi svet okrenuo je naopačke. Oni koji imaju decu znaju o čemu pričam. Koliko je teško biti otac dve devojčice zaista je teško reći, zato što se taj teret iz dana u dan povećava i ne smem ni da pomislim kako će da izgleda njihov prolazak kroz pubertet ako je sad ovako. Sa druge strane zbog njih dve sam najsrećniji i najponosniji čovek na svetu – objašnjava Milan.

Deca ko deca, svakodnevno imaju hiljadu pitanja. Otkrivaju i upoznaju se sa svetom i onda neprestano zapitkuju. Kako se snalaziš sa odgovorima?

– Na njihova normalna, dečija, nebulozna pitanja odgovaram najneverovatnijim odgovorima čime se moja supruga zgražava ali tako njih dve navodim da same dođu do rešenja, a usput se nasmeju mojim glupostima – otkriva Dozet.

Pošto su društvene mreže u današnje vreme postale deo svakodnevnice nismo mogli a da se ne osvrnemo na krativne Tvitove kojima Milan svakodnevno nasmeje svoje pratioce.

– Oni koji me poznaju privatno znaju da sam to ja u blažoj varijanti jer ipak ne mogu da pišem sve što mi padne na pamet. Ipak, moji prijatelji i najbliži nemaju tu privilegiju pa moraju da slušaju moje glupe ideje i smešnu stranu životnih dešavanja – završio je razgovor za Hotsport Milan Dozet.

hotsport.rs/I.L.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter