0
Ostali sportovi

Lens optužio Vargbrugena

Objavljeno: 18.11.13 u 14:36

lance-armstrong

Bivši američki biciklista Lens Armstrong optužio je nekadašnjeg predsednika Međunarodne biciklističke unije (UCI) Hajna Vergbrugena da je učstvovao u prikrivanju njegovog dopinga na Tur de Fransu 1999.

Armstrong je za britanski „Dejli mejl“ rekao da je Verbrugen tada insistirao da „nečim moramo da objasnimo“ pozitivan nalaz na kortikosteroide američkog bicikliste.

UCI je tada prihvatila Armstrongov antidatirani recept za lek protiv rana od sedišta, što mu je omogućilo da nastavi trku i da osvoji prvi od njegovih sedam titula pobednika Tura.

Armstrong je napomenuo da je Verbrugen nazvao pozitivan nalaz na antidoping testiranju „nokautom za biciklizam“, pre nego što je recept prihvaćen.

Verbrugen, koji je bio predsednik UCI do 2005, nije odgovorio na ove optužbe Armstronga.

UCI će formirati nezavisnu komisiju koja bi istražila Armstrongove optužbe.

Armstrong je oktobra prošle godine doživotno suspendovan zbog dopinga, a oduzeto mu je svih sedam titula pobednika Tur de Fransa.

On je februara ove godine u intervjuu američkoj novinarki Opri Vinfri priznao da je tokom karijere koristio nedozvoljena sredstva.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter