0
Dejvis kup

FOTO:STARSPORT

Berdih protiv dobrog Lajovića doneo Češkoj izjednačenje

Objavljeno: 15.11.13 u 21:09
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Tomaš Berdih dobeo je izjednačenje reprezentaciji Češke posle prvog dana finala Dejvis kupa pošto je u drugom meču pobedio Dušana lajovića sa 3:0.

Odličan otpor pružio je srpski teniser ali nije mogao da parira znatno iskusnijem i u ovom momentu kvalitetnijem Berdihu koji je ruku na srce odservirao sjajno na ovom meču

‘Zadovoljan sam kako sam odigrao meč. U par navrata mi je pala koncentracija i mislim da sam zato izgubio meč. hvala svima na podršci veoma mi je značila’ reako je Dušan Lajović nakon meča.

Sutra je u finalu Dejvis kupa na programu meč parova.

Tok meča:

Dušan Lajović – Tomaš Berdih 3:6 4:6, 3:6

Treći set:

3:6 – Tomaš Berdih opravdao je ulogu favorita i sa 3:0 savladao Lajovića. Čeh je u devetom gemu imao dve meč lopte od kojih je iskoristio drugu.

2:4 – Po četvrti put na meću Lajović je na servis Berdiha imao 0:30, a Čeh uspeo sjajnom serijom servisa da se izvuče i dobije gem.

0:2 – Nije imao sreće Lajović na početku trećeg seta pa je dozvolio Berdihu da iskoristi drugu brejk loptu, a napravljen brejk Čeh je u sledećem gemu potvrdio.

Drugi set:

4:6 – Berdih je na svoj servis imao tri set lopte od kojih je iskoristio i sada vodi sa velikih 2:0 u setovima. Sa 81% uspešnosti prvog servisa bilo je praktično nemoguće da Lajović u drugom setu oduzme Berdihu servis.

4:5 – Nakon brejka Berdiha u petom gemu usledila je sigurna igra oba tenisera. Svako je bez problema čuvao svoj servis, oa će češki teniser servirati za osvajanje druogog seta.

2:3 – Čeh pravi brejk. nije izdržao Lajović pritisak Berdiha i mada je spasio prvu nije uspeo i drugu brejk loptu.

1:1 – Nakon što je Lajović osvojio prvi gem, usledio je servis gem Berdiha, a češki teniser se ponovo izvukao iz 0:30 i izjednačio rezultat u gemovima.

Prvi set:

3:6 – Bez izgubljenog poena Berdih je osvojio svoj servis i poveo sa 1:0 u setovima.

3:5 Napravio je češki teniser brejk nakon što se Lajoviću čini se stegla ruka pa Berdih servira za prvi set.

3:4 – Imao je lajović 0:30 u sedmom gemu ali je Berdih serijom sjajnih servsa prekrenuo i rešio ovu deonicu u svoju korist

2:3 – Pokazao je srpski teniser zube u petom gemu orvog seta. Imao je Berdih 40:0 ali je Lajović sa dva poena makar malo pripretio Čehu koji je na kraju ipak uz dozu sreće osvojio gem.

1:1 – Nakon 0:30 na Lajovićev servis, srpski teniser se probudio, ruka se opustila i on je osvojio svoj prvi gem.

0:1 – Prvi je na servisu bio Berdih i bez problema češki teniser osvojio je uvodni gem na ovom meču.

Nakon što je Novak Đoković doneo prvi poen Srbiji u finalu Dejvis kupa, na redu je meč Dušana Lajovića i Tomaša Berdiha.

Jasno je da je češki tenkser favorit a na Lajoviću je da da svoj maksimum, zaboravi na tremu i kakav god rezultat bude niko neće imati zamerku.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter