0
Kladioničarske priče

Đorđević: San mi je da budem selektor

Objavljeno: 15.11.13 u 12:38

Djordjevic-Aleksandar

U svojevrsnoj anketi lista Politika u kojoj su učestvovala eminentna imena srpske košarke Aleksandar Đorđević je dobio ubedljivo najviše glasova za budućeg selektora reprezentacije Srbije.

„Ne postoji nijedan trener na svijetu koji ne želi da bude selektor svoje zemlje, pa je to i moj san. Moj stav kao nekadašnjeg vrhunskog sportiste jeste da je svaki sportista koji se otisne u trenerske vode nepotpun ako nema ambiciju  svih ambicija da vodi selekciju svoje zemlje. Ništa ne može da se poredi sa uspesima državnog tima. To stalno pričam svim svojim igračima, to sam rekao i italijanskim reprezentativcima Galinariju i Đentileu dok sam ih trenirao“ – rekao je Đorđević u razgovoru za „Politiku“.

Popularni Sale nacionale je relativno mlad u trenerskom poslu. Vodio je milanski Armani Džins i Beneton iz Treviza, a trenutno je jedan od kandidata za klupu Venecije.

„Orlovi“ su po okončanju Eurobasketa, na kojem je naša selekcija osvojila sedmo mesto i samim tim se plasirala na Svetsko prvenstvo naredne godine, ostali bez selektora pošto je Dušan Ivković odlučio da se povuče sa tog mesta. Ukoliko u KSS ozbiljno shvataju stvari morali bi što pre da reaguju i odluče ko će biti Dudin naslednik pošto je sve manje vremena do početka Mundobasketa.

hotsport.rs/politika.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter