0
Ostali sportovi

Rukomet za ceo svet u Zrenjaninu (VIDEO)

Objavljeno: 11.11.13 u 12:51

zrenjanin_promo1

Rukometni savez Srbije organizovao je u Zrenjaninu prvu u nizu promocija predstojećeg Svetskog prvenstva u rukometu za žene. Najmlađi Zrenjaninaci i ljubitelji ženskog rukometa družili su se sa našim najvećim rukometnim zvezdama, a program koji je organizovan u centru grada vodila je Marija Kilibarda, koja će podržati našu reprezentaciju na ovogodišnjem prvenstvu.

Veliki broj okupljenih Zrenjaninaca bio je deo vesele navijačke fešte i oprobao se u izvođenju sedmeraca i šutiranju na rukometni gol. Društvo su im pravili i predstavnici Grada Zrenajnina, gradonačelnik Ivan Bošnjak, selektor ženske rukometne reprezentacije Saša Bošković i proslavljene rukometašice Svetlana Ceca Kitić, Dragica Đurić i Stana Vuković.

„Zaista sam srećan što smo u prilici da ugostimo sve vas, čak smo sredili i lepo vreme. Nadam se da će takmičenje biti posećeno, da će najbolji pobediti, a da će se Zrenjanin pokazati kao dobar domaćin“, rekao je Ivan Bošnjak, gradonačelnik Zrenjanina.

„Zrenjanin je oduvek bio rukometni grad, što smo mogli i da vidimo po broju ljudi koji su se danas okupili. Deca su sjajna, verujem da će za nekoliko godina najbolji od njih zaigrati i u našoj reprezentaciji. Bitna nam je podrška tokom Svetskog prvenstva, da hale budu pune navijača koji će bodriti naše devojke i da svi navijamo za dobar rukomet“, istakao je Saša Bošković, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije.

„Ovaj događaj je zaista lepa promocija ženskog rukometa i Svetskog prvenstva. Drago mi je što je grad Zrenjanin dobio organizaciju, jer je Zrenjanin tradicionalni grad sporta i rukometa. Sa našim devojkama, verujem da idemo do zlata“, poručila je Svetlana Kitić, bivša reprezentativka.

„Drago mi je što će Zrenajnin biti po prvi put organizator jedne grupe Svetskog prvenstva. Poželela bih im dobru organizaciju i punu halu. Kao deo stručnog štaba prvi deo Prvenstva biću u Nišu sa našim devojkama, a zatim se selimo u Beograd i verujem u uspeh naše reprezentacije“, rekla je Dragica Đurić, trener golmana naše selekcije.

Najveštije Zrenjanince, koji su postigli gol, Rukometni savez Srbije nagradio je sa kartom za jednu utakmicu iz preliminarne Grupe C koja će se igrati u njihovom gradu. Grad Zrenjanin domaćin je grupe u kojoj će igrati reprezentacije Norveške, Angole, Argentine, Poljske, Španije i Paragvaja.

„Zaista sam srećna što sam uspela da postignem pogodak i osvojim kartu za Svetsko prvenstvo. Jedva čekam početak Prvenstva, okupljanje reprezentacija u našem gradu. Danas sam upoznala bivše reprezentativke, slikala se sa Orlicom Mašom i srećna sam što sam bila deo ovog događaja“, rekla je Katarina, koja već pet godina trenira rukomet u Zrenjaninu.

Sve vreme trajanja događaja, okupljeni Zrenjaninci u ritmu dobre muzike, imali su priliku i da ih šminka profesionlni šminker i oboji bojama srpske zastave.

Rukometni savez Srbije za sve Zrenjanince, tokom promo vikenda, odobrio je popust od 20 odsto na kupovinu karata grupe C Svetskog prvenstva. Svi ljubitelji rukometa u Zrenjaninu moći će po nižim cenama da kupe karte u subotu i nedelju, 09. i 10. novembra, na prodajnim mestima , Alti Win Win (dr Emila Gavrila 1) i Globo Tours (Bulevar Milutina Milankovića bb).

XXI Svetsko prvenstvo održaće se u Srbiji u četiri grada, Zrenjaninu, Novom Sadu, Beogradu i Nišu, od 6. do 22. decembra 2013. godine.

hotsport.rs/rss.org.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter