0
Evroliga

Zvezda zasijala u Vitoriji (VIDEO)

Objavljeno: 07.11.13 u 22:25

demarcus-nelson-crvena-zvezda-telekom-eb13

Košarkaši Crvene zvezde Telekom konačno su ostvarili prvu pobedu ove sezone u Evroligi. Crveno-beli su slavili u Vitoriji protiv Laboral Kuće sa 73:63 (25:15, 6:17, 23:19, 19:12).

Izabranici Dejana Radonjića odlično su ušli u meč protiv Laborala. Poveli su na početku meča i dobrom odbranom i odličnim rešenjima u napadu povećavali svoju prednost koja je na kraju prve četvrtine iznosila 25:15.

Potom je usledio neverovatan pad u igri. Serijom od 13:0 Laboral Kuća je preokrenula rezultat i na odmor otišla sa poenom prednosti.

U nastavku susreta igrao se koš za koš. Raspoloženi Nelson je predvodio svoju ekipu koja nije dozvolila domaćinu da se odlepi.

Sredinom poslednje četvrtine Zvezda stiče značajniju prednost. Pojačava odbranu koja joj donosi plus 7. Laboral je pokušao da smanji razliku tako što je slao crveno-bele na liniju penala, ali su Beograđani bili izuzetno precizni i na kraju su došli do zasluženog trijumfa.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Demarkus Nelson koji je ubacio 22 poena uz indeks korisnosti od 34! Blejk Šilb je dodao 18, a Čarls Dženkins 10 poena. Odličnu partiju za domaćina pružio je bivši košarkaš crveno-belih Milko Bjelica sa 14 poena.

hotsport.rs

Tok meča:

4/4 – Laboral je sa četiri poena na početku poslednjih 10 minuta vratio rezultatsku prenodt. Nelson trojkom ruši zonsku odbranu domaćina. Domaćin ponovo izjednačava, ali Zvezda ponovo dolazi do prednosti. Zvezda dolazi do plus 5 na tri minuta do kraja koševima Šilba i Nelsona. Laboral je u ovim trenucima nemoćan u napadu, a Dženkins donosi Zvezdi još veću prednost. Bjelica uspeva da smanji prednost Zvezde, a potom je domaćin morao da počne da šalje izabranike Dejana Radonjića na liniju za slobodna bacanja. Crveno-beli su bili nepogrešivi sa penala i Nelson je svoju odličnu partiju krunisao pogotkom na kraju meča za dvocifrenu pobedu Zvezde u Vitoriji.

3/4 – Crveno-beli su u nastavku susreta konačno uspeli da pogode koš. Ekipe su bile egal na početku drugog poluvremena, a trojka Nelsona je donela Zvezdi novo vođstvo. Laboral ponovo preuzima vođstvo, ali crveno-beli preko Šilba ne dozvoljavaju domaćinu da se odlepi. Blažič sa linije slobodnih bacanja donosi Zvezdi novo vođstvo. Dženkins je u zvaršnici treće deonice preuzeo odgovornost i sa četiri poena uveo Zvezdu u odlučujuću četvrtinu sa vođstvom od 54:51.

2/4 – Zvezda je povela sa 31:19 preko Marjanovića na početku drugog perioda igre, a onda je usledio veliki pad igri ekipe Dejana Radonjića. Laboral je iskoristio slabu igru crveno-belih, smanjo razliku, a onda je usledila tehnička za trenera Zvezde. Serijom od 12:0 Laboral je izjednačio, a Zvezda je i dalje imala ogromnih problema u fazi napada. Crveno-beli su i dalje bili neprecizni. Blažič i Šilb su pokušali šutem sa distance da prekinu seriju domaćina, ali im to nije pošlo za rukom. Šilb je potom napravio namernu ličnu grešku, a Kelati je svojoj ekipi doneo prvo vođstvo na meču pošto je pogodio jedno slobodno bacanje. Rezultatom 32:31 ekipe su otišle na odmor.

1/4 – Dobar početak za Zvezdu. Crveno-beli za sada rešavaju napade preko niskog posta. Usledila je i prva trojka na meču, a precizan je bio Blejk Šilb. Zvezda igra odličnu odbranu, a u napadu je konačno proradio i Demarkus Nelson čija forma je bila u padu u nekoliko poslednjih utakmica. Zvezda je imala poslednji napad u prvoj četvrtini, a Čarls Dženkins je svojim košem doveo crveno-bele do najveće prednosti od deset poena na kraju prve četvrtine.

Crvena zvezda posle dva vezna poraza, od Panatinaikosa u Evroligi i Budućnosti u regionalnom takmičenju, danas će u Španiji pokušati da dođe do prvog trijumfa u sezoni na međunarodnoj sceni i to protiv domaće Laboral Kuće koja se neće tek tako predati, naprotiv jurišaće na treću pobedu.

Baskijci su u poslednjih nekoliko dana zbog povreda ostali bez tri važna igrača, ali je zato tim pojačao njihov nekadašnji igrač Milko Bjelica, koji je svojevremeno nosio i crveno-beli dres. Dok joj u domaćem šampionatu baš i ne cvetaju ruže ekipa Serđa Skariola je vrlo dobro počela takmičenje u Evroligi pošto je u tri kola upisala dve pobede i tako jasno istakla kandidaturu za jedno od mesta koje vode u Top 16 fazu.

Jasno je da u večerašnjem meču ulogu favorita ima domaći tim, a sa tom konstatacijom na konferenciji za medije upriličenoj pred ovaj meč, složio se i trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

„Tim iz Vitorije već 15 godina redovno igra Evroligu što znači da ima dovoljno iskustva i da je favorit u ovom meču. Igraju na domaćem terenu, a već su zabeležili i dve pobede. Naš prevashodni cilj je da dodatno poboljšamo odbranu jer smo agresivnim pristupom u defanzivi možemo da pozitivnog rezultat. Nadam se da će utakica biti kvalitetna i interesantna“ – kazao je Radonjić.

Jedan od najboljih u dosadašnjem delu sezone u redovima crveno-belih bio je Jaka Blažič, koji je svestan da njega i njegove saigrače večeras očekuje veoma težak zadatak.

„Ne zavarava nas to što je Laboral Kuća podbacila u domaćem šampionatu pošto je u Evroligi uspela da savlada Makabi i Ritas. Očekuje nas težak meč protiv iskusnog tima koji predvodi Andres Noćioni koji će za nas biti glavna opasnost. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo najbolje što možemo i pokušaćemo da iznenadimo protivnika“ – rekao je smeli Slovenac.

S druge strane trener domaćeg tima Serđo Skariolo i najbolji igrač Andres Noćioni su istakkli da im u goste dolazi vrlo dobar tim, ali da će pokušati da trijumfom protiv Crvene zvezde izbace jednog rivala iz trke za Top16 fazu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter