0
Ostali sportovi

Matić: Pozaćemo nivo ige u odbrani

Objavljeno: 29.10.13 u 14:16

rukomet

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić poručio je da se ne plaši izazova i da će nacionalni tim na prvenstvu Evrope u Danskoj u januaru naredne godine pokušati da ostvari što bolji rezultat.

– Neće biti prevelikog eksperimentisanja, pokušaću samo da na tim prenesem mentalitet uživanja u igri, kako bismo što bolje psihološki ušli u šampionat. Otišao sam iz Srbije 2001. godine trbuhom za kruhom, a sada sam posle toliko godina rada u inostranstvu došao da dam ono najbolje što mogu za ovu zemlju. Ne plašim se obaveze jer sam navikao da se nosim sa velikim opterećenjima – rekao je Matić na konferenciji za medije u Kovilovu.

On je dodao da će zajedno sa trenerom Dejanom Perićem raditi na izgradnji igre zasnovane na dobroj odbrani.

– Pokušaćemo da izgradimo dobru, agresivnu odbranu, sa polukontrama i kontrama, koja može da proizvede dosta lakih golova – objasnio je Matić osnovni plan igre za EP na kojem Srbija brani vicešampionsku titulu osvojenu u Beogradu.

Kapiten reprezentacije Momir Ilić rekao je da je posle uspešnih kvalifikacija ponosan na rezultat koji je Srbije ostvarila plasmanom na EP.

– Želeo bih da nastavimo sa dobrim igrma koje smo pokazali u kvalifikacijama i da zadržimo duh zajedništva i dobre atmosfere na prvenstvu Evrope – rekao je Ilić.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije (RSS) Božidar Đurković istakao je da su stvoreni svi uslovi kako bi se reprezentacija kvalitetno pripemila za EP.

– RSS će učiniti sve da naš tim ima uslove da ostvari dobar rezultat. Neće biti lako na prvenstvu Evrope gde branimo srebro s obzirom da su nam rivali u grupi Poljska, Francuska i Rusija. To će biti veliki izazov za našu reprezentaciju jer je reč o timovima koji nisu za potcenjivanje. Sigurno je da u Dansku nećemo ići kao turisti, već kao vicešampioni – rekao je Đurković.

Debi na klupi Matić će imati narednog vikenda kada u okviru EHF nedelje Srbija u Pragu igra sa reprezentacijom Češke.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter