0
Auto Moto

Lorenco odložio Markezovo slavlje

Objavljeno: 27.10.13 u 08:18

horhe-lorenco-japan

Pobedom na pretposlednjoj trci Moto Gran Pri šampionata održanoj na stazi Motegi u Japanu vozač Jamahe Horhe Lorenco odložio je odluku o novom šampionu pošto će tek u Valensiji biti poznato ko će se popeti na tron.

Lorenco je u Japanu trijumfovao u vremenu 42:31,291 minuta odnosno vodeći u generalnom plasmanu Mark Markez imao je nešto više od tri sekunde zaostatka. Stariji Španac je vodio od početka do kraja trke i ni u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje pobednika. Na pobedničkom postolju završio je i drugi vozač Honde Dani Pedrosa koji je na taj način izgubio i poslednju šansu da postane šampion.

Bodove su još osvojili Alvaro Bautista, Štefan Bradl, Valentino Rosi, Kal Kračlou, Bredli Smit, Niki Hejden i Andrea Doviciozo.

U generalnom plasmanu vodeći je Markez sa 318 bodova, drugoplasirani je Horhe Lorenco sa 305 poena, a slede Dani Pedrosa sa 280, Valentino Rosi sa 224, Kal Kračlou sa 188…

Poslednja trka šampionata na programu je 11. novembra u Valensiji.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter