0
Auto Moto

Fetel u Indiji do četvrte uzastopne titule

Objavljeno: 27.10.13 u 12:08

sebastijan-fetel-indija

Pobedom na Velikoj trci Indije vozač Red Bula Sebastijan Fetel obezbedio je osvajanje četvrte uzastopne šampionske titule po čemu se izjednačio sa Mihaelom Šumaherom i Huanom Manuelom Fanđom koji su svojevremeno ostvarili isto dostignuće.

26-godišnji Nemac je, izuzimajući kratak period posle prvog odlaska u boks, praktično od samog starta pa sve do kraja trke suvereno držao prvu poziciju u trci pošto nije dozvoljavalo protivnicima da mu se oziljno približe.

Porestala dva mesta na pobedničkom postolju zauzeli su Niko Rozberg u Mercedesu i Roman Grožan u Lotusu, dok su pored njih dvojice do bodova došli još Felipe Masa (Ferari), Serhio Perez (Meklaren), Luis Hamilton (Mercedes), Kimi Raikonen (Lotus), Pol di Resta (Fors Indija), Adrijan Sutil (Fors Indija) i Danijel Rikardo (Toro Roso).

U generalnom plasmanu nakon što je otklonjena dilema oko prvog mesta, ako je ona uopšte postojala, koje je pripalo Sebastijanu Fetelu koji je do sada skupio 322 boda, preostalo je da se reši ko će biti vicešampion pošto Fernando Alonso ima 207 poena, a prate ga Kimi Raikonen sa 183 i Luis Hamilton sa 169 bodova.

Rešeno je i pitanje šampiona u konkurenciji konstruktora pošto je Red Bul uoči poslednje tri trke stekao nedostižnu prednost u odnosu na rivale (Red Bul 470, Mercedes 313, Ferari 309, Lotus 285).

Sledeća trka Formule 1 na programu je od 1. do 3. novembra u Abu Dabiju.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter