0
Ostali sportovi

Udovičić označio početak ‘Trke za život’

Objavljeno: 23.10.13 u 12:20

vanja-udovicic

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić označio je danas na stadionu Crvene zvezde početak „Trke za život“, simultane štafetne trke koja se istovremeno održava u 67 zemalja sveta, prvi put u Srbiji.

Trka ima za cilj da skrene pažnju javnosti da u svetu postoji veliki broj dece koja umiru pre nego što napune pet godina i to od bolesti koje se mogu sprečiti.

„Danas se nalazimo na stadionu koji je dao velike šampione, sportiste i ljude. Nadam se da će neko to postati od vas. Dete ne sme da ostane uskraćeno za ljubav, sreću i neometan razvoj, a mi smo tu da im pomognemo. Nadam se da će biti još ovakvih manifestacija“, rekao je Udovičić.

Na ovoj globalnoj sportskoj manifestaciji učestvuje više od 50.000 dece uzrasta od 11 do 13 godina.

U svakoj zemlji deca štafetno trče ukupnu dužinu maratona od 42.195 metara, sa željom da skrenu pažnju javnosti na činjenicu da u svetu svakih pet sekundi jedno dete umre od bolesti koje se mogu sprečiti.

Osim globalnog cilja, „Trka za život“ treba da skrene pažnju javnosti na konstantan rast broja dece koja imaju status siromašnih i evidentan porast korisnika socijalne pomoći u Srbiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter