0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

‘Darko Stanić nikada ne beži od istine!’

Objavljeno: 23.10.13 u 18:39
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Srpski reprezentativni golman Darko Stanić oglasio se saopštenjem posle odluke njegovog kluba, skopskog Metalurga da ga suspenduje.

Stanić je suspendovan nakon sukoba sa trenerom Linom Červarom tokom utakmice Lige šampiona protiv Dinama iz Minska pošto je odbio da uđe u igru.

“Šaljem vam sledeću izjavu vezi događaja u poslednje vreme i javnog objavljivanja moje suspenzije u RK Metalurg.

Moram da primetim način na koji je to urađeno.  Fotografisali su parče hartije i objavili ga u medijima, kao da se radi o poternici Interpola.

Možda mi je to hvala za sve što sam ikad uradio za klub? Nije mi ostao nikakav drugi izbor, već da se i ja obratim javnosti ovim kratkim saopštenjem.

Razmišljao sam da sazovem konferenciju za novinare, kako bih informisao javnost u Makedoniji i o drugoj strani priče, koja je takođe interesantna.

Darko Stanić je celog života govorio i radio otvorenog srca, iskreno i istinito. Tako je bilo i uvek će biti. Nemam šta da krijem, na sva pitanja sam spreman da odgovorim. Uvek sam bio takav, na terenu i van njega.

Čak i da napravim problem sebi, od toga neću pobeći. Zbog sebe, zbog ljudi koji veruju u mene, a najviše radi istine. Ne plašim se, nikad se nisam plašio kad govorim istinu. Istinu je nemoguće zaobići.

Ali, ipak sam odlučio, u ovom trenutku strasti su uzavrele i dobro je da se ne donose ishitrene odluke. Uskoro me čekaju obaveze sa reprezentacijom. Ja se vraćam za desetak dana, tek toliko da smirim strasti i hladne glave donesem razumnu odluku. Nadam se da će i u klubu iskoristiti ovo vreme da dobro razmisle šta je pametno i što je u najboljem interesu kluba.

Dakle, od sada, neću davati nikakve izjave za javnost, dok se ne vratim iz nacionalnog tima. Onda ću odlučiti da li da sazovem konferenciju za štampu. Pravda i istina su malo spori, ali dostižni.Nadam se da ćemo probleme rešiti iza zatvorenih vrata, razumnim rečima doći do zajedničkog rešenja koje će zadovoljiti obe strane.Ovom prilikom bih želeo da se izvinim svim rukometnim navijačima koji će biti razočarani ovim napisima u medijima, ali nemam drugog izbora. Želim da se zahvalim navijačima, ljudima koji su mi uvek davali podršku, a koji i dalje veruju u mene i nemaju kratko pamćenje.

Darko Stanić uvek delima pokazuje ko je, tako će biti i ovog puta“, stoji u Stanićevom saopštenju.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter