0
Auto Moto

Mladi Rus u Toro Rosu

Objavljeno: 22.10.13 u 10:02

danil-kvjat

Na opšte iznenađenje većine koji prate dešavanja u Formuli 1 ekipa Toro Roso je za svog drugog vozača u narednoj sezoni angažiovala 19-godišnjeg Rusa Danila Kvjata koji se ove sezone takmičio u ruskom GP3 šampionatu i evropskoj Formuli 3. Danil Kvjat će u italijanskom timu zameniti Danijela Rikarda koji prelazi u redove Red Bula na mesto Marka Vebera, a društvo u Toto Rosu će mu praviti Žan-Erik Vernje.

„Kada god je dobio priliku da vozi pokazao je odlične karakteristike. Kada mladi vozači dokažu talenat, strast i visok nivo radnih sposobnosti  mi im pružamo šansu. to je razlog zbog kojeg smo izabrali Kvjata“ – rekao je Helmut Marko, prvi čovek Red Bula koji pomaže i Toto Rosu u izboru vozača, ali u ostalim stvarima.

Tako bi Rusi naredne sezone pored premijerne trke u Sočiju mogli da imaju i dva vozača pošto je Sergej Sirotkin i dalje u konkurenciji za drugog vozača Zaubera.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter