0
Ostali sportovi

Veliko priznanje za Milicu Mandić

Objavljeno: 17.10.13 u 10:55

milica-mandic11

Olimpijska šampionka Milica Mandić i njen trener Dragan Jović biće primljeni u tekvondo Kuću slavnih na ceremoniji koja će biti održana u petak u Las Vegasu.

Direktor Kuće slavnih za Evropu Miroslav Brežan iz Hrvatske predložio je Mandićevu i Jovića zbog izuzetnih rezultata i doprinosa tekvondou u Srbiji, regionu i svetu, kao i razvoju ovog borilačkog sporta.

„Kuća slavnih bira najbolje među najboljima među trenerima, takmičarima, sudijama. Smatram da su Dragan Jović i Milica Mandić zaslužili mesto u Kući slavnih jer nema ništa veće od osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama. To je najveći uspeh u regionu“, istakao je Brežan.

Mandićeva je u dosadašnjoj karijeri osvojila, pored brojnih medalja na međunarodnim turnirima, bronzu na juniorskom svetskom prvenstvu, bronzu na seniorskom svetskom prvenstvu 2011, srebro na evropskom prvenstvu 2012, olimpijsko zlato u Londonu 2012.

„Velika je čast i privilegija ući u Kuću slavnih, ovako nešto se doživi samo jednom u životu. Jedina zlatna medalja na Olimpijskim igrama sa ovih prostora je jedan od razloga što smo pozvani. Ovo je samo motivacija za dalji naporni rad i nove uspehe“, rekla je Mandićeva.

Najuspešniji trener Srbije u 2012.godini i najzaslužniji za Miličino zlato na Igrama u Londonu rekao je da je počastvovan što je među izabranima za Kuću slavnih.

„To je još jedan podstrek i obaveza. Pored ličnog uspeha smatram da je ovo priznanje srpskom sportu i prilika za promociju tekvondo sporta, ali i Tekvondo Asocijacije Srbije“, rekao je Jović.

Predstojeća ceremonija primanja počasnih članova u Kuću slavnih biće četvrta po redu, a održava se na dve godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter