0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

Bekrić: Podrška čitave Srbije daje mi dodatnu snagu

Objavljeno: 17.10.13 u 17:54

Osvajač bronze na Svetskom prvenstvu u Moskvi i najbolji mladi atletičar Evrope, Emir Bekrić izjavio je danas u Čačku da se uveliko priprema za naredne Olimpijske igre u Rio De Žaneiru i da trenira dva puta dnevno.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Bekrić kaže da mu ne nedostaje motivacija i želja za radom jer se u atletici uvek mogu postići bolji rezultati, a to je ono što ga vuče napred.

„Najvažnija mi je podrška porodice, bliskih prijatelja i čitave Srbije što mi daje dodatnu snagu i vetar u leđa da izvučem maksimum za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo u Cirihu 2014. godine“, naveo je srpski atletičar.

Bekrić je istakao da mu je velika čast što predstavlja Srbiju, a veoma mu znači podrška celokupne javnosti, zahvaljujući čemu je, smatra, dobio priznanje „Zvezda u usponu“ za najboljeg mladog atletičara Evrope.

„Biti izabran među najbolje sportiste Starog kontineta laska i daje podstrek da nastavim da radim ono u čemu sam najbolji“, poručio je on.

Bekrić je mišljenja da država ne ulaže dovoljno u atletiku i da veliki problem predstavlja nedostatak atletske dvorane, ali se nada da će se, nakon nedavnih istorijskih uspeha srpskih atletičara, stvari promeniti na bolje.

On je izrazio očekivanje da će sport kojim se bavi u Srbiji dobiti mesto koje mu pripada.

„Atletika je kraljica sportova i predstavlja osnovu za sve ostale sportove, a budući da atletskih disciplina ima 30, svako može da se pronađe u nekoj od njih“, ocenio je Bekrić.

On kaže da ga je sudbina usmerila ka atletici, jer mu je sestra trenirala, a već trinaest godina se bavi ovim sportom koji ga je oblikovao kao ličnost i izveo na pravi put.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter