0
Evroliga

Hrabri Partizan pao u poslednjoj četvrtini!

Objavljeno: 17.10.13 u 22:36

kk partizan

Košarkaši Partizana porazom su startovali u ovoj sezoni Evrolige pošto su večeras izgubili u gostima od Barselone rezultatom 67:60 (17:18, 11:8, 17:14, 22:20). 

Crno-beli su se odlično držali do poslednje četvrtine kada su jedino i dopustili Kataloncima da naprave dvocifrenu prednost. Do 25. minuta, Partizan je vodio u nekoliko navrata, ali ne i da izdrži u tom ritmu do kraja.

Najefikasniji u timu Partizana bio je kapiten Milosavljević sa 15, dok je Vesterman postigao 10. U taboru domaćih najbolji su bili Tomić i Papanikolau sa po 13 poena.

Tekstualni prenos:

4/4 Crno-beli su vidno posustali u poslednoj četvrtini, a Barselona je trojkom Navara pobegla na +8 – 50:42.

Partizan je uspeo da se vrati preko Muslija i Lovrenja, ali su ponovo usledili poeni Dorsija za deset razlike – 56:46. Milosavljević pogađa za tri poena i vraća nadu Partizanu, ali je u sledećem napadu uzvratio Papanikolau istom merom.

Ali, na sreću, kapiten Partizana se razljutio i pogodio još jednu trojku za 59:52. Crno-beli su zahvaljujući Musliju i Lovrenju uhvatili priključak na – 6 – 64:58 u poslednjem minutu, ali do kraja nisu uspeli da dođu do pobede.

3/4 Crno-beli nastavili su sa odličnom i čvrstom igrom, a prve poene doneo je Vesterman van linije 6,75. Potom je ponovo usledila rezultatska klackalica, pošto su se ekipe konstantno smenjivale u vođstvu.

Obe ekipe igrale su izuzetno čvrsto u odbrani, i u trećoj deonici viđeno je malo koševa, a u finišu ove četvrtine, bezidejni Partizan je propustio nekoliko napada. Barsa je to iskoristila i serijom 5:0 pobegla na 43:38. Potom su pogodili Vesterman i Lampe za 45:40 i tim rezultatom ulazi se u poslednju četvrtinu.

Na poluvremenu košarkaši Barselone vode rezultatom 28:26.

2/4 Partizan je odlično ušao i u drugu četvrtinu, koju je Bogdanović otovorio trojkom, a nadovrzao se Musli košem za dva poena. Ali, i Barsa je nastavila sa sigurnom igrom u napadu pa je rezultatska klackalica i neizvesnost nastavljena – 21:23.

Potom je Vesterman pogodio trojku za novu prednost Partizana – 23:26, četiri minuta pre odlaska na pauzu. Domaće nije toliko slušao šut, Lampe je promašio dva slobodna bacanja, a Dorsi dva čista zicera u istoj akciji.

Ipak, na dva minuta do odmora, Papanikolau je pogodio trojku za 26:26. Na pauzu se otišlo rezultatom – 28:26 u korist Katalonaca.

1/4 Crno-beli su hrabro ušli u meč, Loveren i Milosavljević su pogodili za tri poena, a ekipe su se naizmenično smenjivale u vođstvu. Barsa je koševima Marselinja koristila svoje brze napade.

Partizan je takođe bio odličan u ofanzivnim skokovima, što je karakteristično za tim Duška Vujoševića. Crno-beli su pred kraj prve deonice propustili nekoliko napada zbog loše organizacije, što su domaći iskoristili da povedu – 17:16. Pred sam odlazak na pauzu Loverenj je sjajno proigrao Gagića, a ovaj zakucao za 17:18.

Košarkaši Partizana u 21.00 startuju takmičenje u ovoj sezoni Evrolige na gostovanju ekipi Barselone.

Trener Duško Vujošević uoči utakmice najavio je da njegova ekipa jedino ima obavezu da pruži maksimum, dok je domaći trener Ćavi Paskval pohvalio crno-bele. 

Takođe, najtrofejniji evropski trener Željko Obradović vratio se u Evroligu, a ovoga puta sedeće na klupi turskog Fenerbahčea. On je takođe pred start takmičenja izjavio da je njegov klub – Partizan.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter