0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Šoštar: Zvezdine optužbe mogu da štete srpskom vaterpolu

Objavljeno: 16.10.13 u 20:27
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Predsednik VK Partizan i Spotrskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar izjavio je da su optužbe rukovodioca Crvene zvezde na njegov račun „smešne“.

„Da, ja sam predsednik vaterpolo kluba Partizan, koji mi je u srcu, ali nikada nisam i neću stavljati klub iznad interesa svoje zemlje i našeg sporta. Uvek sam, kao igrač i funkcioner, činio sve što je u mojoj moći da zaštitim i promovišem srpski vaterpolo“, naveo je Šoštar, koji je inače i član biroa LEN-a.

Predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić na današnjoj konferenciji za medije se zapitao zašto se Šoštar nije više zalagao za srpske klubove u LEN-u.

Šoštar ističe da je njegovim uticajem Beograd dobio organizaciju finala Lige šampiona kada je Zvezda postala šampion Evrope.

„Slika koja je tada poslata iz Beograda u Srbije u svet bila je predivna, a Crvena zvezda je postala šampion Evrope. Zar sam i zato kriv? Da sam toliko moćan, kako misle u Crvenoj zvezdi, Partizan bi prošle godine igrao polufinale fajnal-fora sa Jugom“, istakao je Šoštar.

Uspesi Zvezde uvek će radovati predsednika „večitog rivala“.

„Ja ću uvek da se radujem uspesima Zvezde u evropskim razmerama, ali bi i komšije trebalo da shvate da Partizan nije kriv što postoji gotovo 60 godina i što je jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Evropi“, kaže Šostar.

Novim sistemom takmičenja LEN želi da podigne nivo interesovanja.

„Reč je o potpuno novom prilazu u organizaciji koja ima za cilj da se obezbede sredstva za sve klubove učesnike, koja će im sigurno mnogo značiti u ovo teško vreme, vreme besparice i borbe za goli život”.

Šoštar je ocenio da bi Zvezdine optužbe mogle da štete srpskom vaterpolu.

„O optužbama Zvezde mogu da govorim samo u globalu i da ih imenujem kao smešne. Ovakvi istupu su vrlo opasni i mogu da budu veoma štetni, generalno, za naš vaterpolo u međunarodnim okvirima. Za to ne želim i neću da budem kriv“, zaključio je Šoštar.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter