FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

Predsednik VK Partizan i Spotrskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar izjavio je da su optužbe rukovodioca Crvene zvezde na njegov račun “smešne”.

“Da, ja sam predsednik vaterpolo kluba Partizan, koji mi je u srcu, ali nikada nisam i neću stavljati klub iznad interesa svoje zemlje i našeg sporta. Uvek sam, kao igrač i funkcioner, činio sve što je u mojoj moći da zaštitim i promovišem srpski vaterpolo”, naveo je Šoštar, koji je inače i član biroa LEN-a.


Predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić na današnjoj konferenciji za medije se zapitao zašto se Šoštar nije više zalagao za srpske klubove u LEN-u.

Šoštar ističe da je njegovim uticajem Beograd dobio organizaciju finala Lige šampiona kada je Zvezda postala šampion Evrope.

“Slika koja je tada poslata iz Beograda u Srbije u svet bila je predivna, a Crvena zvezda je postala šampion Evrope. Zar sam i zato kriv? Da sam toliko moćan, kako misle u Crvenoj zvezdi, Partizan bi prošle godine igrao polufinale fajnal-fora sa Jugom”, istakao je Šoštar.

Uspesi Zvezde uvek će radovati predsednika “večitog rivala”.

“Ja ću uvek da se radujem uspesima Zvezde u evropskim razmerama, ali bi i komšije trebalo da shvate da Partizan nije kriv što postoji gotovo 60 godina i što je jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva u Evropi”, kaže Šostar.

Novim sistemom takmičenja LEN želi da podigne nivo interesovanja.

“Reč je o potpuno novom prilazu u organizaciji koja ima za cilj da se obezbede sredstva za sve klubove učesnike, koja će im sigurno mnogo značiti u ovo teško vreme, vreme besparice i borbe za goli život”.

Šoštar je ocenio da bi Zvezdine optužbe mogle da štete srpskom vaterpolu.

“O optužbama Zvezde mogu da govorim samo u globalu i da ih imenujem kao smešne. Ovakvi istupu su vrlo opasni i mogu da budu veoma štetni, generalno, za naš vaterpolo u međunarodnim okvirima. Za to ne želim i neću da budem kriv”, zaključio je Šoštar.

hotsport.rs