1
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

Jelenić i Milojević objasnili zbog čega je Zvezda kao prvak Evrope u kvalifikacijama za LŠ (VIDEO)

Objavljeno: 16.10.13 u 12:37
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Povodom skandalozne odluke Evropske plivačke federacije (LEN) da osvajač Lige šampiona iz prethodne sezone mora kroz kvalifikacije da obezbedi učešće u tom takmičenju u novoj sezoni primorala je čelnike Vaterpolo kluba Crena zvezda da održe prvu vanrednu konferenciju u istoriji ove organizacije.

„Konferencija je zakazana zbog ljudi koji vole vaterpolo i Zvezdu i da bismo vam objasnili kako je došlo do toga da Zvezda u kvalifikacijama igra protiv Pro Reka. Vratićemo se godinu dana nazad kada je trebalo da se stvori evropska vaterpolo Superliga. Sastanak je održan u Rijeci. Dešavanja su išla tako da je Superliga Evrope trebalo da se odvoji od LEN. U maju je trebalo u Vaterpolo savezu Srbije da bude održan sastanak tim povodom. Na kraju se desilo to da smo mi izminirali tu ligu, iako je sve već bilo dogovoreno. Crvena zvezda je želela da se pridruži Superligi, jer znamo stanje u evropskom vaterpolu. Došli smo do toga da se ove godine promeni sistem takmicenja, Reko se vraća i uvode se „specijalne pozivnice“ koje se plaćaju.

Mi nismo izlazili sa saopštenjima, jer smo zbog objašnjenja da bi zbog popularizacije sporta trebalo da učestvuje više timova. U avgustu se popunjava jedan upitnik u kome se izjašnjavate da li ste zainteresovani za organizanizaciju kvalifikacija. Niko nas nije kontaktirao i ništa nije rekao. Bili smo domaćini jedne kvalifikacione grupe, a da ništa nismo znali. Nije se znalo gde se žreb održao. I sada Crvena zvezda dolazi u situaciju da igra protiv Reka i bez mogućnosti da kasnije nastavi takmičenje u Evropi. Mi krećemo u borbu sa Rekom. Hteli smo da vam kažemo šta se sve desilo.

Želim i da vam objasnim situaciju oko „specijalnih pozivnica“. Partizan je dobio na osnovu objašnjenja za uspeh u 10 godina unazad, ali ne shvataju da se naš sport u međuvremenu promenio. Ovo je u kratkim crtama i ovo su posledice. Isto tako bih iskoristio ovu konferenciju da napomenem problem koji Crvena zvezda ima oko termina za mlađe kategorije. Svi znaju da Partizan ima bazen na Banjici, Radnički je potpomognut od lokalne samouprave, Vojvodina ima bazen, samo Crvena zvezda nema ništa. Crvenoj zvezdi se naplaćuje komercijalna cena termina, kao da smo preduzeće. Dok ne rešimo taj problem oko bazena, mi u bliskoj buducnosti nećemo moci da izdržimo. U Zvezdi trenira preko 200 dece i mi nemamo mogućnosti da ih više primamo. Teško da ćemo to moći da izgurao do kraja. Naša najveća želja je da dete koje je počelo da trenira pre tri godine dođe do prvog tima, posle svih uspeha. Ne tražimo alibi, borićemo se“ – rekao je predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić.

Nakon njega reč je uzeo direktor Igor Milojević.

„Ne bih se ponavljao, Viktor je sve precizno pojasnio. Samo imam nekoliko dopuna. Crvena zvezda ne odustaje od borbe za vaterpolo u Srbiji. Ima dosta primedbi od navijača da smo zakasnili sa ovim. Mi smo verovali u institucije i mi vodimo celu priču u bazenu, ne van bazena. Mi smo podržali Zajednicu ligaša, da se ne bi dogovarali preko SMS-a ili spinovali, kako je danas popularno. Mi nikada nikoga nismo zloupotrebili. Mi se borimo za decu koja ce doći, koja su tu. Ništa vise. Ne tražimo da nam neko nešto pokloni, samo se borimo za nase interese“ – kazao je Milojević.

hotsport.rs/mojacrvenazvezda.net

0
0

1 Komentara

  1. Ništa novo. Ista priča u svim sportovima. Fudbal, košarka, rukomet pa sad i vaterpolo….. S druge strane uvek je kriv Partizan i neko treći. Mi nemamo, nas miniraju, mi se borimo……… Dokad više? Pa kad su pitali Engleze kako uvek imaju dobru travu i da li mogu da daju recept kako se to radi oni su odgovorili:“ Posejete travu gajite je 200 godina i tada ćete i vi imati kvalitet!!!!“ Kontinuitet gospodo, kontinuitet!!!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter