0
ATP

FOTO: Twitt

Monfis sklonio Federera sa Novakovog puta

Objavljeno: 10.10.13 u 12:43

gael-monfis

Francuski teniser Gael Monfis odigrao je jedan od najboljih mečeva u svojoj karijeri u osmini finala Masters turnira u Šangaju u kojem je u osmom međusobnom duelu drugi put savladao Rodžera Federera sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:3, posle dva sata i devet minuta igre.

Mogao je kontraverzni Francuz mnogo pre da reši ovaj meč u svoju korist pošto je u drugom setu najpre imao brejk prednosti koji je vrlo brzo ispustio, a potom i u taj-brejku pošto je prvi uspeo da oduzme jedan servis protivniku, ali ponovo nije imao dobru završnicu. Propušteno u toj situaciji Monfis je vrlo brzo nadoknadio u trećem setu koji je dobio bez previše problema i u kojem je bilo očigledno da Federer više nije teniser kakvog ga pamtimo da će vrlo brzo ispasti iz Top 10 ukoliko nešto ne promeni u svojoj igri.

Monfis će u četrvtfinalu turnira u Šangaju igrati protiv boljeg iz dvoboja Novaka Đokovića sa Fabijom Fonjinijem koji počinje za nekoliko minuta.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter