0
Auto Moto

Borković treći u Evropi

Objavljeno: 06.10.13 u 15:38

DBorkovic1

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je treće mesto u generalnom plasmanu ovogodišnjeg Evropskog kupa turing automobila (ETCC).

Borković je obe trke poslednjeg vikenda na stazi „Brno“ završio kao trećeplasirani i tako potvrdio sjajan uspeh i to u svojoj prvoj međunarodnoj sezoni na kružnim stazama.

„Plasman na podijum i treće mesto u generalnom plasmanu su veliki uspeh, moj tim i ja smo mnogo truda uložili da bih danas bio ovde gde sam. Ponosan sam što se Srbija upisala na mapu zemalja sa najboljim automobilistima. Moj cilj za sledeću godinu je svetski šampionat, a treće mesto u debitanstskoj sezoni je dokaz da mogu da se takmičim sa najboljima“, izjavio je Borković nakon trke.

Borković je na prvoj trci vodio veliku borbu sa Mihalom Matejovskim iz Češke, koji mu je bio jedan od najvećih konkurenata za treće mesto u šampionatu. U četvrtom krugu, pri pokušaju da pretekne srpskog automobilistu, Matejovski se okrenuo na stazi i odustao i borba je tu rešena.

Na drugoj trci, posle odličnog starta, Borković je posle četiri kruga uspeo da se probije do treće pozicije i zadrži je do samog cilja. Na kraju je imao deset sekundi zaostatka u odnosu na Fulina, a bio je sedam iza Homole.

DBorkovic3

Titulu u najjačoj klasi S2000 osvojio je Čeh Petr Fulin, koji je trijumfovao na obe trke na domaćem terenu. Drugo mesto u generalnom poretku pripalo je Slovaku Matu Homoli, koji je oba puta bio drugi u „Brnu“, a sledio ih je Borković. Samo finale sezone pokazalo je zašto su upravo njih trojica obeležili ovu sezonu i zasluženo došli do trofeja.

Borković je trećim mestom u Evropskom kupu turing automobila nastavio niz sjajnih rezultata za srpski automobilizam na međunarodnoj sceni. Prošle sezone je bio evropski šampion na brdskim stazama, a gde će se takmičiti naredne sezone biće poznato za nekoliko nedelja.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter