0
Boks

Kličko odbranio titulu

Objavljeno: 05.10.13 u 23:47

image

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko odbranio je tutulu prvaka sveta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF, WBO i IBO pošto je večeras na poene u 12 rundi pobedio izazivača, Rusa Aleksandra Povjetkina.

Iako je najavljivana kao „meč decenije“ borba u Olimpijsoj dvorani u Moskvi nije donela previše uzbuđenja. Tridesetsedmogodišnji Kličko pokazao je da je s pravom apsolutni šampion posto je tokom celog meča bio izrazito bolji, zadao mnogo više udaraca i bez problema sačuvao titulu.

Spektakl pred 14.000 gledalaca potvrdio je da je iskusni Ukrajinac trenutno neprikosnoven u svetskom boksu. Lako se kretao u ringu, pravovremenim krošeima i direktima držao rivala na odstojanju, a u sedmoj rundi snažnim udarcem ga je oborio.

Tri godine mlađi Povjetkin brzo se digao i nastavio borbu, ali je bilo jasno da nema ni kvalitet ni snagu da se ozbiljnije suprotstavi vladajućem šampionu.

Kličko je ostvario 61. pobedu u karijeri, uz tri poraza, i nesavladiv je punih devet godina, dok je izazivač Povjetkin pretrpeo prvi poraz nakon što je slavio na 26 profesionalnih mečeva, od čega 18 nokautom.

U uvodnoj borbi za upražnjenu kontinentalnu WBA titulu Ruslan Čagajev iz Uzbekistana pobedio je na poene srpskog boksera Jovu Pudara.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter