0
Auto Moto

Borković: Mirna vožnja garancija za treće mesto

Objavljeno: 04.10.13 u 14:18

DBorkovic Brno pripreme

Prošle godine Dušan Borković je oduševio sve titulom evropskog šampiona na brdskim stazama, a ove ga samo dve trke dele od novog sjajnog uspeha. U svojoj prvoj inostranoj sezoni na kružnim stazama, srpski automobilista pred poslednje trke sezone Evropskog kupa turing automobila (ETCC) drži treće mesto u najjačoj klasi, S2000.

Domaćin poslednje runde ovogodišnjeg šampionata u nedelju će biti poznata staza „Brno“ u Češkoj, a Borković se nada da će uspeti da zadrži treće mesto i donese novi uspeh srpskom automobilizmu. Borkovića kvalifikacije očekuju u subotu od 13.10, dok se trke voze dan kasnije od 11.35 i 13.05 i obe će imati po deset krugova.

„U generalnom plasmanu u Brnu ne mogu da napredujem, ali mogu da pokvarim plasman. Zato ću se tokom vikenda zajedno sa svojim timom potruditi da izbegnemo greške, da automobil bude dobro podešen, a da ja vozim mirno. Bitno je da dobro startujem, da budem u kontaktu sa timom, da kalkulišem ako bude potrebno, u zavisnosti od plasmana mojih rivala. Ne želim da rizikujem, zato što to može mnogo da me košta“ – istakao je Borković.

Pred poslednju trku sezone, Čeh Petr Fulin drži prvo mesto u generalnom plasmanu sa 66 bodova, ispred Mata Homole iz Slovačke, koji ima 58. Borković je treći sa 35 bodova, a trenutno mu prete Rikli sa 30 bodova, Matejovski i Guger sa po 28, kao i Skuz sa 23.

„Od rivala najveća pretnja mi je Matejovski, domaći vozač, inače timski kolega vodećeg Fulina. Oni već godinama voze u Brnu, poznaju i najmanji detalj na stazi, dok je ja i ne poznajem dobro. Upravo zbog toga sam imao testiranje tamo pre nekoliko nedelja, ali zbog vremenskih uslova nismo uspeli da uradimo sve planirano. Nadam se da ću to na treninzima uspeti to malo da nadoknadim, a potom tokom vikenda uspem da se odbranim“ – naglasio je Borković.

hotsport.rs/dusanborkovic.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter