0
Auto Moto

Borkovića ugostili Srbi iz Beča

Objavljeno: 03.10.13 u 11:34

Borkovic u Becu photo by Zoran Mirkovic Vesti

Srpski automobilista Dušan Borković stigao je u Brno, gde će ovog vikenda učestvovati na poslednjim trkama sezone u Evropskom kupu turing automobila (ETCC).

Na putu do Češke, on je iskoristio priliku da svrati do Beča i druži se sa predstavnicima velike srpske zajednice koja živi i radi u austrijskoj prestonici.

U klubu „Karađorđe“ Borkovića su dočekali Borislav Kapetanović iz zajednice srpskih klubova u Beču i Dejan Jovanović predsednik srpskog KUD „Karađorđe“, društva koje postoji već pet godina i broji oko 250 članova.

U ugodnoj atmosferi, predstavnici dijaspore interesovali su se o Borkovićevim rezultatima u debitantskoj sezoni u ETCC-u i obećali da će ovog vikenda u velikom broju doputovati u Brno kako bi na licu mesta pružili podršku srpskom automobilisti.

Borković će ovog vikenda u Brnu braniti treću poziciju u generalnom plasmanu najjače S2000 klase. Pred poslednju trku, vodeći dvojac Petr Fulin-Mata Homola je neuhvatljiv na najmlađeg osvajača Dijamantske kacije u istoriji srpskog automobilizma, a kao osnovni cilj Borković je postavio odbranu trećeg mesta u generalnom plasmanu koje mogu da mu ugroze Rikli, Matejovski, Guger i Skuz.

Kvalifikacije se voze u subotu u 13:10, dok su dve trke na programu u nedelju, od 11:25 i 13 časova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter