0
Ostali sportovi

FOTO: TANJUG

Udovičić: Mladima stvoriti šansu

Objavljeno: 30.09.13 u 21:18
FOTO: TANJUG
FOTO: TANJUG

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je danas da je zadatak države da stvori više šansi za mlade, prenosi Tanjug.

On je na svečanosti povodom početka studija nove generacije Fakulteta organizacionih nauka naglasio da je obaveza države da stvori takve uslove u društvu da studenti na diplomu ne gledaju kao na kartu za odlazak iz Srbije.

„Zadatak i obaveza države jeste da stvori više šansi za mlade. Radimo na tome i zapošljavanje mladih je prioritet ove vlade. Nema brzog rešenja i ne mogu se svi problemi rešiti preko noći, ali ja pozivam sve da krenemo da radimo, stvaramo novi sistem u kojem su mladi deo rešenja, a ne deo problema“, kazao je Udovičić, dodajući da „zato sve moli da stvore uslove da mladi na diplomu ne gledaju kao na kartu za odlazak iz Srbije.

„Idite u svet, usavršavajte se i vratite se da pomognete Srbiji da bude onakva zemlja u kakvoj želite da živite. Potrebni ste nam“, rekao je Udovičić u obraćanju brucošima FON-a.

On je poručio da nema vremena za čekanje i istakao da mladi nisu, kao što se često govori, samo naša budućnost, „već su, na prvom mestu, naša sadašnjost“.

„Moramo odmah, danas, da rešavamo probleme da bismo svi zajedno doživeli bolju budućnost“, poručio je ministar omladine i sporta.

Udovičić je studentima kazao i da put na koji danas kreću „često neće biti lak“, ali da nikada ne smeju da odustaju, „jer su odabrali ispravan cilj“.

„Postavite velike ciljeve i uvek se takmičite sa boljima od sebe. To zahteva mnogo odricanja, ali satisfakcija koju dobijate kada pobedite nema cenu. Konkurencija rađa kvalitet, a svaki napor uložen u znanje je velika investicija u vašu budućnost“, zaključio je ministar omladine i sporta u Vladi Srbije.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter