0
Ostali sportovi

Radnički potopio i ruski Spartak (VIDEO)

Objavljeno: 29.09.13 u 17:08

radnicki-spartak

Vaterpolisti Radničkog ostvarili su i petu pobedu na turniru B grupe prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, koja se održava u kragujevačkom „Parku“ i tako sa maksimalnim učinkom sa prvog mesta ušli u drugu fazu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Kragujevčani su u poslednjem meču ovog turnira savladali ruski Spartak iz Volgograda rezultatom 13:8 (5:0, 2:3, 4:2, 2:3).

Najefikasniji u timu Radničkog bio je Filip Filipović sa 4 gola. Jedan gol manje psotigao je Vuksanović, dok je dva gola postigao Burić. Po jednom u listu strelaca upisali su se Rozental, Korolija, Gak i Đorđe Filipović.

Plasman u drugu fazu, pored Radničkog, izborili su Spartak, Oradea, Budva i Hanover, dok će Monpelje u Kup Evrope.

Iz grupe A plasman u drugu fazu izborili su ruski Sintez, hrvatska Mladost iz Zagreba, italijanska Akvakjara, francuski Marsej i holandski Šurman, a prvak Malte, Valeta, igraće takmičenje nastavlja u Kupu Evrope. Pored ovih 10 timova, od druge runde startovaće VK Primorje Erste Bank iz Rijeke (Hrvatska), ASC Duizburg (Nemačka), Vuljagmeni Nautical Club (Grčka), SolnokVizilabda Sport Klub Kft (Mađarka), Pro reko Nuoto e Pallanuoto (Italija) i BVK Crvena zvezda Beograd (Srbija).

Tako će se 16 timova, raspoređenih u četiri grupe od po četiri ekipe, takmičiti od 11. do 13. oktobra za dva mesta u trećoj rundi kvalifikacija.

hotsport.rs/vkradnicki.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter