0
Odbojka

EP: Rusija skinula Srbiji krunu

Objavljeno: 28.09.13 u 17:18

odbojkasi Srbije

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da iznenadi Rusiju i bori se za trofej koji je na prošlom šampionatu osvojila. Poražena je polufinalu Evropskog prvenstva rezultatom 1:3 (19:25, 26:24, 23:25, 15:25).

Izabranici Igora kolakovića dali su sve od sebe da pariraju olimpijskim šampionima i donekle u tome uspeli.

Počeli smo nešto lošije, sa dosta grešaka što su Rusi iskoristili da povedu posle prvog seta. U drugom setu naša reprezentacija je pokazala daleko bolju partiju. Ponovo su naši rivali imali ogromnu prednost sredinom seta, ali su odličnom igrom u polju naši uspeli da stignu rivala, a potom preokrenu i izjednače.

Rusija je opet došla do ubedljivog vođstva na početku trećeg perioda igre. Imali su sedam poena prednosti, a onda je na servis Podraščanina i odličnom igrom Nikića, Lisinca i Atanasijevića naša ekipa sustigla protivnika, ali nije imala snage za novi preokret.

Završnica trećeg seta istrošila je mnogo naše odbojkaše, pa su Rusi bez većih problema osvojili taj set i zasluženo trijumfovali.

Najefikasniji igrači u našem timu bili su Miloš Nikić i Aleksandar Atanasijević koji su osvojili po 13 poena, a Srećko Lisinac je zabeležio 8.

U četvrtom setu posebno se istakao u ekipi Rusije Nikolaj Pavlov koji je na kraju meča prikupio 19 poena. Nerešiva enigma za naše odbojkaše bio je srednji bloker Dmitri Muserski koji je upisao 17 poena, od čega sedam blokom.

Odbojkaše Srbije u nedelju od 15 časova očekuje borba za bronzu, a protivnik će im biti poraženi iz duela Italije i Bugarske. Pobednik tog duela izaći će na megdan Rusiji u finalu od 18 časova.

hotsport.rs

Tok meča:

4. set: Nikako odbojkaši Srbije da povedu na ovom meču, pa da oni diktiraju ritam igre. Ponovo Rusija dolazi do prednosti i na kratak predah odlazi sa 8:5. Očigledno da je završnica trećeg seta dosta uticala na igru našeg tima, što je rival iskoristio poveo sa 16:8. Odbojkaši Rusije postepeno su povećavali vođstvo koja je dostigla 10 poena. Na kraju zaslužena pobeda olimpijskog šampiona.

3. set: Da nas očekuje velika borba do kraja meča potvrdio je početak trećeg seta. Ekipe su bile izjednačene, a Rusije je na prvom tehničkom tajm autu je imala poen prednosti. Rusi dolaze do opipljivije prednosti nakon odličnih servisa Apalikova, pa je kolaković bio prinuđen da zatraži tajm aut. Međutim, to nije urodilo plodom, pa su na drugom tehničkom tajm autu Rusi imali vođstvo od 16:10. Naš protivnik je potom stigao do plus sedam, ali je onda na servis došao Podraščanin koji je potpomognut odličnom igrom svojih saigrača smanjio rezultat na svega dva poena zaostatka. Srbija je uspela da istopi ogromnu prednost Rusije i izjednačila na 21:21. Neizvesna završnica 3. seta pripala je Rusima koji su uspeli da se izvuku nakon što su prokockali ogromnu prednost koju su imali u drugoj polovini ovog perioda igre.

2. set: Ponovo su Rusi došli do prednosti na početku drugog seta, ali je Srbija sa tri uzastopna poena uspela da povede. Međutim, Rusi su ipak na prvi tehnički tajm aut otišli sa poenom prednosti. U nastvaku naši su poveli sa 9:8, ali je onda Rusija osvojila narednih šest poena i došla do velike prednosti. Na drugom tehničkom tajm autu bilo je 12:16. Srbija je dobrom igrom u polju uspela da priđe na poen zaostatka. Pokušala je Rusije da se odlepi pred kraj, ali je Srbija sa tri uzastopna poena stigla do izjednačenja. U uzbudljivoj završnici seta, naša ekipa dolazi do prve set lopte koju koristi nakon greške ruskog srednjaka i izjednačava rezultat na 1:1.

1. set: Rusi su odličnim servisima na početku duela stekli prednost od 3 poena (2:5). Na prvi tehnički tajm aut Rusi su otišli sa četiri poena prednosti. Rival odbojkaša Srbije je i dalje uz odličan servis bio odličan i u bloku. Na drugi tehnički tajm aut u prvom setu Rusija je otišla sa vođstvom od 16:12. Dosta grešaka napravili su naši odbojkaši, pa su Rusi bez većih problema uspeli da održe svoje vođstvo i osvoje prvi set.

Srbija je meč počela u sastavu: Jovović, Kovačević, Nikić, Lisinac, Atanasijević i libero Rosić.

Utakmici polufinala Evropskog prvenstva prisustvuje i Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić.

Borba za medalje na Evropskom prvenstvu u odbojci počinje danas. Odbojkaše Srbije očekuje duel sa Rusijom od 15 časova na stadionu Parken u Kopenhagenu.

Srbija je uspela da stigne do završnice i imaće priliku da se bori za odbranu trfojea koji je pre dve godine osvojila. Međutim, iako je naša reprezntacija aktuelni šampion Evrope, selekcija Rusije je apsolutni favorit u ovom meču.

Odbojkaši Rusije su aktuelni olimpijski šampioni i osvajači Svetske lige.

„Jako smo zadovoljni što smo u polufinalu i nadam se da sada dobijamo novu energiju i da ćemo biti slobodniji u nekim stvarima pošto više nemamo pritisak. Ostvarili smo primarni cilj, a to je plasman u polufinale. Ako uspemo da prevaziđemo naše objektivne mogućnosti imamo šanse protiv Rusije, a to možemo samo u jednom transu koji smo započeli protiv Holandije, a završili u duelu protiv Belgije. Rusi su apsolutni favoriti, oni su olimpijski pobednik i osvajač Svetske lige ove godine. Bilo bi prvorazredno iznenađenje da ih pobedimo, ali ako odigramo u transu, kao što smo odigrali nekoliko puta na ovom šampionatu, sve je moguće“, rekao je selektor Srbije Igor Kolaković.

Završne utakmice na Evropskom prvenstvu igraće se na fudbalskom stadionu Parken u Kopenhagenu, koji je specijalno za ovu priliku pretvoren u arenu.

Duel između Srbije i Rusije počinje od 15 časova, a u drugom polufinalu sastaju se Italija i Bugarska od 18 časova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter