0
TimeOut

Dženkins progovorio srpski: Šta ima, brate (VIDEO)

Objavljeno: 28.09.13 u 12:03

Nelson i Dzenkins

Da odlična atmosfera vlada u KK Crvena zvezda Telekom pred početak nove sezone svedoči i video na kojem se dvojica crveno-belih Amerikanaca odlično zabavljaju na Evroliginom „Media Day“-u.

„Šta ima brate?“, rekao je Čarls Dženkins na pitanje da kaže nešto na srpskom. Njegov zemljak koji je već godinu dana u Beogradu Demarkus Nelson ga je potom upitao:

„Kako si?“, a Dženkins je uz prepoznatljiv osmeh odgovorio:

„Dobro“, nasmejavši sve prisutne. Ubrzo su bekovi prešli na maternji jezik, a ulogu voditelja je preuzeo Nelson:

„Pa Čarls, ovo je tvoj prvi dolazak u Evropu. Kako ti se sviđa grad i kako ti se sviđa evropska košarka“, zapitao je saigrača popularni Di.

„Pitali su me 50 puta to pitanje!“, uz smešak je ’zamerio’ saigraču Dženkins, a zatim nastavio:

„Treba li da odgovorim na ovo pitanje? Ah, u redu… Beograd je veoma zabavan, treniramo veoma jako… Grad mi se jako sviđa. Baš kao što si rekao ovo je moj prvi put da sam u Evropi i drago mi je da imam takve saigrače kao što si ti da mi pomognu, jer da pratim samog sebe, sam bog zna kako bi se to loše završilo“, ponovo je izazvao smeh Dženkins, a zatim posle kraće pauze nastavio:

„Košarka je dosta drugačija ovde, dosta se polaže na fizičku spremu što je dobro. Osećam se kao da sam ponovo ruki jer je ovo sve novo za mene, ali mi je drago da imam ovakve saigrače da mi pomognu da se osećam dobro“, odgovorio je Čarls saigraču, a zatim je on preuzeo ulogu ’voditelja’.

„Ovo su mene pitali danas. Pa, kako ti se sviđa srpska hrana? Meni je hrana ista kao u Americi pa me zanima kakvo je tvoje viđenje – šta je to uopšte ‘srpska hrana’?

„Hrana koju sam jeo ovde u Srbiji je bila veoma dobra. Domaći specijaliteti su stvarno dobri, a ja se trudim da gotovo svaki dan probam nešto novo. Restorani u koje obično idem su odlični, ali najčešće jedem kod kuće gde gospođa Sanja kuva za mene svakog dana. Ona čini moj život potpuno lakim jer ja ne moram da brinem ni o čemu“, rekao je Nelson i inspirisao Dženkinsa da i on pozdravi svoju kuvaricu:

„Želim da pomenem moju kuvaricu Mirnu. Ona je sada kod mene kući i priprema ručak. Želim da je pozdravim jer znam da će gledati ovo“, mahnuo je u kameru mlađi od dvojice bekova uz neizostavan osmeh.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter