0
TimeOut

Dribling za čist obraz i pun novčanik!

Objavljeno: 27.09.13 u 16:30

Barcelona forward Lionel Messi gives a thumbs up as he arrives in court to answer charges of tax evasion in Gava

U elitnom naselju Gava, gde žive bogati fudbaleri Barselone, danas je prava fešta. Zvanično najbolji fudbaler planete Lionel Mesi, danas se pred sudom izjašnjava o utaji poreza.

Upravo tim povodom, poštovaoci lika i dela omalenog Аrgentinca okupili su se ispred zgrade suda kako bi pružili podršku svom miljeniku.

Naime, Argentincu se u Španiji sudi zbog utaje poreza od 2007.do 2009. godine. Mesijevi savetnici su zaboravili da prijave ogroman profit koji su u pomenutom periodu zaradili od prava za korišćenje slika slavnog fudbalera u marketinške svrhe.

Barcelona forward Lionel Messi arrives in court to answer charges of tax evasion in Gava

Radili su to preko kompanija u Belizeu i Urugvaju, a koliko je to unosan posao bio govori podatak da su na ime poreza dužni 4,1 milion evra. Prvu kaznu od tričavih pet miliona, Mesi je već platio u avgustu.

Isteraju li tužioci svoje, Mesi bi mogao da bude kažnjen sa čak 21 milionom evra i uslovnim zatvorskom kaznom u trajanju godinu dana. Ali sa druge strane za očekivati je da Mesi i na sudu upotrebi svoju magiju, pa da na kraju predribla i sudije.

hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter