0
Odbojka

Kolaković: Rusi su favoriti, ali imamo svoje šanse

Objavljeno: 26.09.13 u 18:28

kolakovic-odbojkasi

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, igraće u prvom polufinalu Evropskog prvenstva u Kopenhagenu, protiv Rusije u subotu, 28. septembra od  15.00 časova, uz direktan prenos na Javnom servisu, saopštila je danas Evropska odbojkaski konfederacija, CEV.

Selektor naših odbojkaša Igor Kolaković ulogu favorita prepušta Rusima, ali tvrdi da njegov tim nije bez šansi za trijumf.

„Jako smo zadovoljni što smo u polufinalu i nadam se da sada dobijamo novu energiju i da ćemo biti slobodniji u nekim stvarima pošto više nemamo pritisak. Ostvarili smo primarni cilj, a to je plasman u polufinale. Ako uspemo da prevaziđemo naše objektivne mogućnosti imamo šanse protiv Rusije, a to možemo samo u jednom transu koji smo započeli protiv Holandije, a završili u duelu protiv Belgije. Rusi su apsolutni favoriti, oni su olimpijski pobednik i osvajač Svetske lige ove godine. Bilo bi prvorazredno iznenađenje da ih pobedimo, ali ako odigramo u transu, kao što smo odigrali nekoliko puta na ovom šampionatu, sve je moguće“ – rekao je Kolaković.

U drugom polufinalu, od 18,00 časova, igraće Italija – Bugarska. Utakmice će se odigrati na Parken stadionu u Kopenhagenu, na fudbalkskom stadionu, koji će za ovu priliku biti pretvoren u halu kapaciteta 15.000 mesta.

hotsport.rs/ossrb.org

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter