0
Auto Moto

Borković: Bravo šampioni, ponosan sam na vas!

Objavljeno: 26.09.13 u 13:05

Dusan Borkovic

Srpski automobilski as Dušan Borković čestitao je reprezentaciji Srbije koja je na 28. FIA Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja osvojila zlatnu medalju.

Takmičenje je održano prethodnog vikenda u Baru, a učestvovale se 22 evropske reprezentacije.  U srpskom timu bili su Anđela Tošić iz Požarevca, Jelena Božović iz Beograda, Danilo Petković iz Kragujevca i Nemanja Šljivić iz Kule. Oni su pokazali najbolje znanje na takmičenjima od školskog do državnog, pa su tako i dobili priliku da na jednom tako jakom takmičenju predstavljaju Auto-moto savez Srbije. Oni su zlatnu medalju osvojili sa 627 bodova, šest više od reprezentativaca Rusije, a devet od trećeplasiranih Letonaca.

„Od srca vam čestitam na velikom uspehu. Nije mala stvar biti najbolji u Evropi u jednom tako bitnom životnom segmentu. Ponosan sam na vas i želim vam da svojim primerom pozitivno utičete na sve učesnike u saobraćaju, kako bi imali veću sigurnost na ulicama“ – poručio je Borković i mladim šampionima poslao poklon pakete.

Srpski automobilski as, zbog priprema za trkački vikend u Brnu, bio je sprečen da se ovom prilikom upozna sa mladim prvacima, ali je obećao da će to učiniti kada se ukaže prva prilika i da će im svesrdno pomoći u njihovom daljem upoznavanju saobraćajnih propisa i situacija.

Borković na završni trkački vikend u sezoni u Brnu putuje sa ciljem da odbrani treću poziciju. Srpski vozač je u debitantskom nastupu u Evropskom kupu turing automobila, koje se odvija pod patronatom FIA ostvario izvanredne rezultate. On posle trka koje su se održale u Monci, Slovačkoj, Salzburgu i Pergusi ima 35 osvojenih bodova i pred poslednje trke sezone zauzima visoku treću poziciju u konkurenciji 14 takmičara najjače Super 2000 kategorije.

hotsport.rs/dusanborkovic.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter