0
Ostali sportovi

Džudo kup u Beogradu

Objavljeno: 25.09.13 u 10:35

mekic-amel-plavi-epa

Evropski seniorski kup u džudou „Srbija open“, održaće se sledećeg vikenda u Sportskom centru Banjica u Beogradu.

Na turniruće će učestvovati više od 300 takmičara iz 25 zemalja.

„Evropski kup je jedno od osam takmičenja u sklopu Evropske džudo unije i boduje se za evropsku rang listu.“

„Bodovi osvojeni u Beogradu doprinose da takmičari dobiju povoljnije pozicije za žreb za Evropsko prvenstvo. Bodovanje za svetsku rang listu obavlja se preko takmičenja koja su pod patronatom svetske džudo porodice. U doglednom periodu, organizacija ovakvih takmičenja je i naš cilj“, rekao je direktor Evropskog kupa Andrija Đurišić.

Bivši džudista dodao je da će na takmičenju, koje 28. i 29. septembra organizuje džudo klub Crvena zvezda, biti najbrojnije reprezentacije iz okruženja, ali i da se u Beogradu očekuju ostale evropske ekipe.

U džudou, olimpijskom borilačkom sportu, proteklih godina promenjena su pravila, tako da je džudo dinamičniji i atraktivniji za gledanje.

„Svaki takmičar koji izbegava borbu odmah dobija kaznu, što je rezultiralo većim brojem ipona i atraktivnim bacanjima. To je učinjeno da bi se sport učinio razumljivim i zanimljivim i onima koji možda nisu toliko upućeni u tajne našeg sporta“, rekao je Đurišić.

U Beogradu se očekuju i osvajači svetskih i evropskih odličja.

„Naši takmičari imaće priliku da na domaćem terenu odmere snage s vrhunskim borcima. Zato smo svi maksimalno angažovani, jer organizacija Evropskog kupa u olimpijskom borilačkom sportu ima veliki značaj za sport u našoj zemlji, Džudo savez Srbije i džudo klub Crvena zvezda“, rekao je Đurišić.

hotsport.rs/beta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter