0
Ostali sportovi

Amela Terzić nominovana za nagradu EAA

Objavljeno: 25.09.13 u 13:43

Amela-Terzic

Srpska atletičarka Amela Terzić rekla je danas da je oduševljena i iznenađena zbog nominacije za nagradu „Zvezda u usponu“, koju dodeljuje Evropska atletska federacija (EAA).

„Nisam se ovome nadala, zaista je velika stvar biti nominovan za neku ovako prestižnu nagradu. Čast mi je što se među toliko kvalitetnih atletičarki, nalazim i ja“, rekla je Terzićeva.

Rekorderka Srbije na 1.500 metara i šampionka na Evropskom prenstvu za mlađe seniore u Tampereu, za prestižnu nagradu nadmetaće se sa još 11 atletičarki.

Pored nje nominovane su i Anita Hinriksdotir, Reka Đurac, Emel Dereli, Florentina Marinku, Iren Ekelund, Dafne Šipers, Malaika Mlhambo, Sofi Flikn, Noemi Zbaren, Alesija Trost, Anegelina Žuk-Krasnova.

Ona je dodala da će se ove godine za ulične trke i kroseve spremati u Ulcinju.

„Na pripreme ću ići u Ulcinj, kao svake godine, tamo ću se spremati za Kros Evrope koji je na programu 8. decembra, i imaću zaista jaku grupu za trening. Staza u Ulcinju mi odgovara i od 2010. godine se tamo spremam“, poručila je Terzićeva.

Pored nje EEA je za nagradu Zvezda u usponu u muškoj konkurenciji nominovala i Emira Bekrića, koji je na šampionatu sveta u Moskvi osvojio bronzanu medalju u trci na 400 metra s preponama.

Glasanje za najboljeg atletičara Evrope u 2013. godini i Zvezdu u usponu otvoreno je do petka, 27. septembra, u ponoć, a imena dobitnika biće objavljena 12. oktobra na svečanosti u Talinu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter