0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Divac: Medalje sa MI dobar uvod u OI u Riju

Objavljeno: 20.09.13 u 21:43
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS)Vlade Divac rekao je večeras da je iza srpskih sportista uspešna godina u kojoj su osvojene medalje na Mediteranskim igrama u Mersinu i Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Utrehtu i poručio da ti rezultati predstavljaju odličnu najavu za novi olimpijski ciklus koji se završava u Riju de Žaneiru 2016. godine, prenosi Tanjug.

„Nadam se i verujem da su 12 zlatnih medalja od ukupno 34 osvojenih na Mediteranskim igrama dobar uvod, ali i najava sjajnih uspeha sportista Srbije u čitavom olimpijskom ciklusu i što je najvažnije u samom Riju 2016. godine“, rekao je Divac na prvom olimpijskom koktelu u ciklusu „Rijo 2016“ u beograskom hotelu Falkenštajner.

OKS je tom prilikom predstavio sponzorski pul „Mi smo tim Rio 2016“ i najavio učesće srpskih sportista na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Sočiju 2014. godine.

Goste su na koktelu pozdravili sportisti koji su Srbiju predstavljali u Vankuveru na prethodnim ZOI, a sada se spremaju za Soči: biatlonac Milanko Petrović, skijašica Nevena Ignjatović i pilot boba četvoroseda Vuk Rađenović.

Predsednik OKS Divac istakao je zadovoljstvo što država vrhunski sport smatra za jedan od prioriteta i naveo da je resorno ministarstvo prvi partner OKS.

„Naš prvi partner na ovom zadatku je Ministarstvo omladine i sporta, ali naravno i komapnije članice našeg sponzorskog pula. Koristim priliku da se još jednom zahvalim svim kompanijama koje su u vrhunskom sportu Srbije prepoznale pravo mesto za ulaganje i već su u prvoj godini novog olimpijskog ciklusa pridružile sponzorskom pulu „Mi smo tim Rijo 2016″. Svi imamo jedan zajednički cilj, da na narednim Olimpijskim igrama napravimo još bolji rezultat nego u Londonu, osvojimo više medalja i da što više puta u čast olimpijskog šampiona u Riju bude intonirana himna Bože pravde“, rekao je Divac.

Olimpijska šampionka u tekvondouMilica Mandić, zajedno sa Ivanom Maksimović i Andrijom Prlainovićem uručili su poklone predstavnicima kompanija koja su članovi spoznorskog pula.

Svečanosti u hotelu Falkenštajner prisustvovala je i reprezentativka Srbije u streljaštvuZorana Arunović i veliki broj zvanica iz javnog života.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter