Divac: Medalje sa MI dobar uvod u OI u Riju

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS)Vlade Divac rekao je večeras da je iza srpskih sportista uspešna godina u kojoj su osvojene medalje na Mediteranskim igrama u Mersinu i Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Utrehtu i poručio da ti rezultati predstavljaju odličnu najavu za novi olimpijski ciklus koji se završava u Riju de Žaneiru 2016. godine, prenosi Tanjug.

“Nadam se i verujem da su 12 zlatnih medalja od ukupno 34 osvojenih na Mediteranskim igrama dobar uvod, ali i najava sjajnih uspeha sportista Srbije u čitavom olimpijskom ciklusu i što je najvažnije u samom Riju 2016. godine”, rekao je Divac na prvom olimpijskom koktelu u ciklusu “Rijo 2016” u beograskom hotelu Falkenštajner.

OKS je tom prilikom predstavio sponzorski pul “Mi smo tim Rio 2016” i najavio učesće srpskih sportista na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI) u Sočiju 2014. godine.

Goste su na koktelu pozdravili sportisti koji su Srbiju predstavljali u Vankuveru na prethodnim ZOI, a sada se spremaju za Soči: biatlonac Milanko Petrović, skijašica Nevena Ignjatović i pilot boba četvoroseda Vuk Rađenović.

Predsednik OKS Divac istakao je zadovoljstvo što država vrhunski sport smatra za jedan od prioriteta i naveo da je resorno ministarstvo prvi partner OKS.

“Naš prvi partner na ovom zadatku je Ministarstvo omladine i sporta, ali naravno i komapnije članice našeg sponzorskog pula. Koristim priliku da se još jednom zahvalim svim kompanijama koje su u vrhunskom sportu Srbije prepoznale pravo mesto za ulaganje i već su u prvoj godini novog olimpijskog ciklusa pridružile sponzorskom pulu “Mi smo tim Rijo 2016″. Svi imamo jedan zajednički cilj, da na narednim Olimpijskim igrama napravimo još bolji rezultat nego u Londonu, osvojimo više medalja i da što više puta u čast olimpijskog šampiona u Riju bude intonirana himna Bože pravde”, rekao je Divac.

Olimpijska šampionka u tekvondouMilica Mandić, zajedno sa Ivanom Maksimović i Andrijom Prlainovićem uručili su poklone predstavnicima kompanija koja su članovi spoznorskog pula.

Svečanosti u hotelu Falkenštajner prisustvovala je i reprezentativka Srbije u streljaštvuZorana Arunović i veliki broj zvanica iz javnog života.

hotsport.rs/tanjug.rs

Pročitajte i ovo

LEGENDARNI NBA CENTAR PRIZNAO: Jokić je bolji igrač od mene! (VIDEO) (FOTO)

Najnovije

SUPERBOL: Gledaćemo Petriotse i Falkonse

Petriotsi i Atlanta Falkonsi igraće ove godine u finalu američkog fudbala NFL, 51. Superbolu.

NOVAJLIJAMA GLAVNA REČ: Vujaklija i Pavkov za ubojiti napad Zvezde (SASTAVI)

Crvena zvezda danas igra drugi poslednji duel u Sloveniji.

KRUŠEVAC SE TRESE: Bivši špic Zvezde blizu, Evropa još bliže (FOTO) (VIDEO)

Nakon najave da će Nemanja Tubić, Nemanja Janičić i Enver Alivodić pojačati Napredak, HotSport je došao do informacije da je veoma blizu povrtaka Filipa Kasalice u srpski fudbal.

NAGRADA ZA POBEDU: Ovako izgleda kada šef struke Partizana časti (FOTO)

Nikolić je svoje pulene nagradio večerom u lokalnom ugostiteljskom objektu.

HOTSPORT TIKET DANA: Sužen izbor, ali tu su dvojke na Bešiktaš i PAOK

Uspeli smo juče da prođemo tiket sa siguricama mada je Arsenal pobedio uz dosta sreće, a danas pored suženog izbora odlučili smo se za mečeve po kvotama kladionice ‘Maxbet’.

HOTSPORT SAZNAJE: Bombe u Kruševcu, tri ogromna pojačanja za Napredak! (FOTO) (VIDEO)

Danas bi trebalo da za superligaša potpišu Nemanja Janičić, Nemanja Tubić i Enver Alivodić.

DOBRE VESTI: Napadač konačno na pripremama Partizana (FOTO)

Priča sa Gabalom nije gotova, pa do daljeg Božinova slede obaveze u Partizanu.

HOTSPORT SAZNAJE: Burno u Novom Sadu, uprava Vojvodine suspendovala Melega (FOTO)

Vezista je navodno odbio ponudu od milion evra, a ona zvanično nije došla, i nije otišao u Budvu.

FILIP ČOVIĆ O UVREDAMA: Nekima je to možda i posao, moju majku nema ko da zaštiti u državi (FOTO) (VIDEO)

Nemile scene obeležile su gostovanje FMP-a u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’.