0
Ostali sportovi

Slovenci slavili na Adi

Objavljeno: 19.09.13 u 14:13

Golf Pro-am 02

Slovenački golferi bili su najuspešniji na završenom Pro-am turniru na terenima Golf kluba „Beograd“ na Adi Ciganliji. Prve tri pozicije među profesionalcima zauzeli su upravo igrači iz Slovenije. U strouk igri slavio je Daniel Kraljič, dok su timski Andrej Kraljič, Boris Trampuž, Alberto Paoli i Ronald Dovžak ostvarili najbolji rezultat.

Pro-am turnir održan je u organizaciji Srpskog profesionalnog golf udruženja, a učestvovalo je 15 profesionalaca i 45 amatera. Pojedinačni pobednici određivani su na osnovu ukupnog broja udaraca u dva dana, dok su se timovi sastavljeni od jednog profesionalca i tri amatera takmičili računavši dva najbolja rezultata na svakoj rupi po stejblford neto sistemu.

Daniel Kraljič je prvog dana imao 71, a drugog par terena 68, što mu je u ukupnom skoru donelo sa 139 udaraca prvo mesto. Drugo i treće mesto među profesionalcima zauzela su još dvojica slovenačkih golfera – Janez Grilc i prošlogodišnji šampion Andrej Kraljič sa 140, odnosno 142 udarca.

Najuspešniji srpski igrač sa 144 udarca bio je Nemanja Savić, koji se sa velikim uspehom takmiči u Sjedinjenim Američkim Državama.

U ekipnoj konkurenciji iza „slovenačke družine“ plasirali su se Robert Hendija, Bojan Lazić, Mirko Bogdanov i Đorđe Zečević, dok su treću poziciju zauzeli Janez Grilc, Aleksandar Stojiljković, Milan Ćuić i Dragana Andrejević.

Golf sezona na Adi Ciganliji nastavlja se ovog vikenda, kada je na programu novi turnir iz Masters serije – „Dajners klub“.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter