0
Ostali sportovi

Udovičić: Svaki sportista nam je važan

Objavljeno: 17.09.13 u 22:17

vanja-udovicic

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je večeras da je jedan od njegovih ciljeva u narednom periodu da svi sportisti u Srbiji postanu prepoznatljivi, a ne samo oni koji imaju vrhunske rezultate.

„Sportiste prepoznaju tek posle rezultata koji svakako nisu primereni lošim uslovima rada u ovom trenutku. Niko nije znao za Milicu Mandić pre nego što je postala olimpijska šampionka u tekvondu. Takođe, tu su sestre Moldovan koje su suočavaju sa nedaćama, kao i Ana Ivanović koja trenirala tenis u praznom bazenu, a došla kasnije je do prvog mesta“, kazao je Udovičić na prijemu u ambasadi Rusije u Beogradu.

On je istakao da želi da promeni način na koji se doživljavaju sportisti u Srbiji.

„Želimo da sportisti uvek budu prepoznatljivi, jer oni promovišu zdrav način života. Takođe, na taj način šaljemo i poruku svetu da iz naše zemlje, iako je mala, dolaze veliki šampioni“, naveo je Udovičić.

Ambasada Rusije u Beogradu danas je priredila prijem povodom uspešnog završetka ovogodišnje Univerzijade u Kazanju, kao i prvenstva sveta u atletici u Moskvi.

Aleksandar Čepurin, ruski ambasador u Srbiji, čestitao je srpskim sportistima na uspesima koje su postigli na pomenutim takmičenjima.

„Pozdravljam sve takmičare, posebno one koji su osvojili medalje i doprineli ugledu srpskog sporta. Uvek navijamo za naše srpske prijatelje. Nadam se da će srpski sport biti dobro predstavljen i na zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju sledeće godine“, poručio je Čepurin.

On je Udovičiću poželeo uspeh i sreću na funkciji ministra sporta i omladine.

Ministar Udovičić dodao je da očekuje da srpska delegacija na ZOI u Sočiju bude uspešna.

„Zasad imamo troje sportista koji su ispunili normu za ZOI. Sada ih još niko ne zna, ali potrudićemo se da i oni postanu prepoznatljivi“, zaključio je Udovičić.

Prijemu u ruskoj ambasadi prisustvovali su i srpski sportisti, učesnici Univerzijade u Kazanju.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter