0
Ostali sportovi

O’Saliven: Kazniće me što govorim o nameštanju

Objavljeno: 17.09.13 u 13:56

ronnie-sullivan-640x480

Legendarni igrač snukera Roni O’Saliven rekao je da sve više igrača namešta svoje mečeve u snuker takmičenjima.

„Čuo sam da sve više igrača namešta mečeve u snukeru. Pretpostavljam da su uhvatili samo Stivena Lija“, napisao je O“Saliven na Tviteru.

Li čeka presudu za nameštanje mečeva, pošto je sud utvrdio da je namestio sedam mečeva 2008. i 2009. godine.

„Nemate razloga za brigu, ako nemate šta da krijete. Ali, mnogo ljudi želi mnogo da sakrije i zbog toga se o tome ne govori slobodno. Verovatno će me kazniti što govorim o tome. Oni vole da guraju stvari pod tepih“, dodao je O“Saliven.

Li je negirao optužbe, ali je sud u Bristolu utvrdio da je on namerno izgubio mečeve protiv Kena Doertija i Marka Fua 2008. godine na Kupu Malte.

Utvrđeno je i da je namerno izgubio prvi frejm u mečevima protiv Stivena Hendrija i Marka Kinga na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije 2008. godine, kao i mečeve – i to po unapred određenom rezultatu -protiv Nila Robertsona na Malta kupu 2008. godine i Marka Selbija na Otvorenom prvenstvu Kine, godinu dana kasnije.

Sud je utvrdio i da je Li namestio meč protiv Rajana Deja, u kojem je u prvom kolu Svetskog prvenstva 2009. godine izgubio sa 10:4 i naveo da nema saznanja da su drugi igrači znali za Lijevu umešanost u nameštanje.

Predsednik asocijacije za snuker i bilijar Beri Hern rekao je da ta organizacija proverava prethodne mečeve i da je potpisala ugovore sa kladionicama, koje će je obaveštavati o neuobičajenim klađenjima.

„Sa zadovoljstvom ćemo proveriti svaki meč. Poruka je jasna: ako varate, biće proglašeni krivim i bićete kažnjeni“, rekao je Hern.

hotsport.rs/beta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter