0
Odbojka

Terzić: Umor je učinio svoje

Objavljeno: 15.09.13 u 18:54

terza

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je umor uticao da se nacionalni tim ne popne na pobedničko postolje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i Švajcarsko i dodao da osvojeno četvrto mesto nije neuspeh.

Srpske odbojkašice u subotu nisu uspele da se domognu medalje, pošto su u meču za treće mesto poražene od Belgije u pet setova.

„Očekivali smo medalju, ali je preveliki broj utakmica uzeo danak, devojke su bile umorne. Ulazak među četiri najbolje ekipe nije neuspeh i okrećemo se novim utakmicama. Zahvalio bih se igračicama na ponašanju i radu i nadam se da će tako nastaviti“, rekao je Terzić na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla.

Kapiten Strbije Maja Ognjenović nije krila nezadovoljstvo zbog četvrtog mesta.

„Žal za medaljom je prevelik iz razloga što smo na Evropsko prvenstvo otišle kao prvakinje. Ipak, mislim da četvrto mesto nije neuspeh. Na nama je da analiziramo šta smo loše uradile i da se spremimo za naredno takmičenje“, istakla je Ognjenovićeva.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić, ipak, smatra da je četvrto mesto ženske seniorske selekcije neuspeh.

„To mesto je najgore za jednog sportistu. Berlin nam nije srećan grad, jer i muškarci nisu dobro prošli. Mali broj ljudi u Srbiji prati odbojku, ali se nadam da će razumeti koliko su jaka odbojkaška takmičenja. Ne tugujemo mnogo, dolaze nam nova takmičenja i učinićemo sve da obradujemo ljubitelje odbojke“, poručio je Boričić.

Najbolje srpske odbojkašice na aerodrmu je dočekao ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

„Teško je kada se vratimo sa četvrtim mestom, jeste bol, ali se nadam da će devojke pretvoriti to u još veći motiv. Četvrto mesto nije neuspeh, iako su naša očekivanja bila mnogo veća. Da smo u svim sferama četvrti, gde bi nam bio kraj. Nadam se da ćemo uskoro slaviti vaše nove pobede“, poručio je Udovičić.

On je tom prilikom izjavio saučesće porodici Popović, zbog smrti mladih rukometaša Partizana Jevrema i Ignjata Popovića, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali.

„Ovo je težak trenutak i udarac za sport i Srbiju“, rekao je Udovičić.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter