0
Boks

Mejveder pobedio Alvareza na poene

Objavljeno: 15.09.13 u 13:33

Floyd-Mayweather86

Američki bokser Flojd Mejveder osvojio je titulu svetskog prvaka u supervelter kategoriji u WBA i WBC verziji pošto je u Las Vegasu pobedio dosadašnjeg šampiona Meksikanca Saula Kanela Alvareza.

Alvarez, koji je do sada bio neporažen, pokušao je da se agresivnim pristupom suprotstavi Amerikancu. Ipak, što je bio agresivniji, to je bio ranjiviji.

Posle relativno mirnog početka meča, Mejveder „se otvorio“ u četvrtoj rundi, uspevši jednom snažnom serijom udaraca da uzdrma protivnika.

U petoj rundi, američki bokser je kombinacijom udaraca potpuno razorio odbranu Meksikanca, koji je u sedmoj rundi uspeo da se povrati, sateravši Mejvedera u ugao, ali bez velikog učinka.

Mejveder je uzvratio jednim efektnim desnim krošeom, praćenim serijom direkta i aperkata, pre nego što je protivnika „saterao“ uz konopce.

Isti slučaj ponovio se i u desetoj rundi kada je Mejveder iz defanzive krenuo u snažnu ofanzivu, što mu je na kraju donelo pobedu na poene.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter