0
Ostali sportovi

Čedomir Ilić šampion Srbije u golfu

Objavljeno: 15.09.13 u 11:16

Pobednici muskarci

Srpski golfer Čedomir Ilić potvrdio je da se u ovom trenutku nalazi u najboljoj mogućoj formi. On je u dva dana briljirao na terenima Golf kluba „Beograd“ na Adi Ciganliji i na kraju se potpuno zasluženo okitio titulom internacionalnog amaterskog šampiona Srbije u golfu.

Ilić je prvog dana ostvario rezultat od 72 udarca, a drugog je bio uspešniji za jedan, pa je slavio na kraju u ukupnom skoru od 143. Drugu i treću poziciju zauzeli su mladi i perspektivni srpski golferi Ranko Helc i Mihailo Dimitrijević. Helc, koji je prvog dana imao identičan rezultat kao i Ilić, drugog dana odigrao je 75, što mu je u ukupnom skoru donelo 147 udaraca. Prošlogodišnji šampion Dimitrijević je u drugom krugu bio izjednačen sa Helcom, ali mu je druga pozicija izmakla zbog lošijeg prvog dana, pa je ukupno imao 148 udaraca.

U konkunrenciji golferki, izvanredna Slovakinja Natalija Hečkova nije uspela da ponovi gotovo perfektnu rundu od prvog dana, ali joj je i 74 udarca bilo dovoljno za prvu poziciju i ukupno 142. Čast Srbije na pobedničkom postolju odbranila je Tamara Palkovljević, kojoj je 159 udaraca bilo dovoljno za drugo mesto, dok se na treću poziciju plasirala Boroka Briglovič iz Mađarske sa 161 udarcem.

Na Adi Ciganliji igrano je i takmičenje u stejblford plejt konkunrenciji gde je Nebojša Lazić slavio ispred Dragana Šolaka i Milana Laloševića.

U Žablju se igralo prvenstvo u stejblford konkurenciji. U konkurenciji golfera Marko Jokić je bio najstandardniji i u dva dana je ostvario identičan rezultat od 25 poena, što mu je u ukupnom skoru od 50 bilo dovoljno za prvu poziciju. Drugo mesto zauzeo je Miloš Karadžić sa poenom manje od pobednika, dok je treći bio Vladimir Gajić sa 43 poena. U konkurenciji dama, Jovana Ćurčić je slavila ispred Dragane Andrejević.

Uzbudljiva golf sezona se nastavlja već u utorak na terenima Golf kluba „Beograd“ na Adi Ciganliji, kada je na programu prvi dan Pro-am turnira, na kome pravo nastupa imaju i profesionalni igrači.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter