0
Odbojka

FOTO:STARPSORT

Kraj: Srbija – Rusija 23:25, 19:25, 12:25

Objavljeno: 13.09.13 u 12:37
FOTO:STARPSORT
FOTO:STARPSORT

12:25 Kraj – Srbija nije uspela da se plasira u finale Evropskog prvenstva jer su Ruskinje bile znatno bolje i vrlo lako slavile sa 3:0 u setovima.

5:14 Devet poena prednosti u ovim trenucima imaju ruske odbojkašice i čini se da će vrlo lako stići do zacrtanog cilja jer našim reprezentativkama ništa ne polazi za rukom.

3:9 Samo u uvodnim delovima trećeg seta Srbija je bila ravnopravna, a potom su Ruskinje ponovo preuzele kontrolu nad igrom i postepeno uvećavale svoju prednost.

Treći set

19:25 Jednostavno ništa za rukom ne polazi srpskim odbojkašicama i one izgledaju kao bleda senka tima koji je lako izašao na kraj sa Italijankama u četvrtfinalu. Rusija vodi sa 2:o u setovima i na korak je od plasman u finale.

16:21 Izgledalo je da je drugi set izgubljen za naše devojke ali je proradila Sanja Malagurski i vratila kakvu takvu nadu da naše devojke mogu do preokreta.

8:14 Zatražio je srpki selektor da se krene sa rizičnijim i agresivnijm servisima, a da se tempo igre u napadu znatno ubrza, ali za sada ni to ne da je rezultata.

4:8 Na prvi tehnički tajmaut u drugom setu Ruskinje odlaze sa velikih 4 poena prednosti. Za sada nikakvi saveti selektora Terzića ne pomažu u igri naših odbojkašica.

0:3 Vrlo brzo Terzić je bio prinuđen da pozove tajmaut jer su Ruskinje silovito otvorile drugi set.

Drugi set

23:25 Ruskinje su povele 1:0 u setovima. čini se da su izabrancie Zorana Terzića još uvek u grču i mada su u par navrata stigle i prestigle Ruskinje nikako nisu uspevale da u kontinuitetu vežu više poena.

16:18 Prilično je bio ljut Zoran Terzić na tajmautu kada je ukazivao odbojkašicama gde greše, kazavši „bukvalnamo im poklanjamo poene“.

14:13 Nataša Krsmanović najzaslužnija je što je Srbija stigla do izjednačenja, a potom je poentirala i Jovana Brakočević za prvo vođstvo Srbije u ovom setu. Ruski trener je nakon toga morao da reaguje tajmautom.

5:8 Rusija je sa blagom prednošću od tri poena otišla na prvi tehnički tajmaut. Vidno je da naše odbojkašice ne serviraju najbolje i trebalo bi da taj segment poboljšaju kako bi prijem Ruskinja bio poremećen.

Počelo je prvo polufinale Evrospkog prvenstva u odbojci za dame.

Odbojkašice Srbije i aktuelne evrospke šampionke danas od 17 sati igraju u Berlinu u dvorani Maks Šmeling polufinale Evropskog prvenstva protiv selekcije Rusije.

Samopouzdanje Srpkinja pred ovaj meč je na izuzetno visokom nivou nakon perfektne igre u četvrtfinalu protiv Italije pa se sa pravom može reći da su naše odbojkašice blagi favoriti za plasman u finale.

„Rusija je jaka reprezentacija poslednjih godina. Iskreno ih ne poznajem puno, nisam ih gledala, ali mislim da sve zavisi od nas. Igramo dobro i mislim da smo favoriti. Uz dobru igru i servis, mislim da imamo sigurno finale“, rekla je Nataša Krsmanović.

Brižitka Molnar ističe da bi ključ trijumfa mogao da bude u dobrom servisu.

„Veliki je uspeh ući u polufinale. Biće teska utakmica sa Rusijom, treba ući u duel sa dosta koncentracije, ali ako ponovimo igru sa meča sa Italijom, ne bi trebalo da bude problema. Malo su slabije na prijemu i mislim da bi servis mogao da bude naše glavno oružje“, rekla je Molnarova.

U drugom polufinalu, od 20 časova, sastaće se Nemačka i Belgija.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter