0
TimeOut

foto:novakdjokovic.com

Fondacija Đoković sakupila 2,5 miliona dolara u Njujorku

Objavljeno: 11.09.13 u 10:25
foto:novakdjokovic.com
foto:novakdjokovic.com

Fondacija Novak Đoković organizovala je još jednu humanitarnu večeru na kojoj je u Njujorku skupljeno 2,5 miliona dolara za pomoć ugroženoj deci Srbije.

Ovo je bila treća po redu dobrotvorna večara Fondacija Đoković, a na prethodne dve, u Njujorku prošle godine i proteklog leta u Lontonu, prikupljeno je ukupno 3,2 miliona dolara.

Među zvanicama su bila poznata holivudska imena Robert De Niro, Kejt Hadson i Goldi Houn, modni magnati Tomi Hilfiger, Dona Karan, top-model Naomi Kembel i biznismen Ronald Barkli, a specijalni gost bio je motivacioni govornik Nik Vujičić.

„Naš cilj je da mališanima pružimo podršku, ohrabrenje i neophodna sredstva kako bismo im omogućili da sanjaju. Trudimo se da im obezbedimo uslove za što lepše odrastanje, učenje i razvoj u stimulativnom, kreativnom i bezbednom okruženju, kao i da im pomognemo da nauče da treba da poštuju druge, odnosno da brinu o prirodi i okolini. Važno je da znaju da su mnoge stvari moguće ako vredno rade“, rekao je Đoković.

U centru pažnje biće i globalni ambasador fondacije vojvotkinja od Jorka, Sara Ferguson, kao i predstavnici Fondacije princeze Šarlen od Monaka.

Misija Novakove fondacije je da pomogne ugroženoj deci, naročito u Srbiji. Fondacija saradjuje sa lokalnim organizacijama koje dele slične vrednosti na uvodjenju novih usluga i stvaranju boljih uslova za obrazovanje i rani razvoj mališana.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter