0
Auto Moto

Dominacija Fetela u Monci

Objavljeno: 08.09.13 u 15:47

Fetel

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel ostvario je pobedu na 12. ovosezonskoj trci za Veliku nagradu Italije u Monci.

Drugo mesto sa zaostatkom od 5 sekundi pripalo je vozaču Ferarija Fernandu Alonsu, a na pobedničko postolje popeo se i drugi vozač Red Bula Mark Veber.

Početak trke je obeležilo nekoliko incidenata, a prvi se dogodio već na prvom kočenju kada je došlo do kontakta između Rajkonena i Pereza, bez većih posledica. Prvi je odustao vozač Fors Indije Pol di Resta u prvom krugu. Njemu je otpao prednji levi točak kada je otpozadi udario u Grožana koji je nastavio da vozi.

Fetel je poveo, a pratili su ga Masa, Veber i Alonso, koji je ubrzo uspeo da pretekne Australijanca. Tokom preticanja došlo je i do oštećenja Veberovog bolida, ali je on nastavio da vozi.

Aktuelni šampion je imao manjih problema, ali je i pored toga povećavao svoju prednost nad pratiocima.

Od 20. kruga vozači su krenuli na promenu pneumatika. Posle odlazaka u boks Fetel je i dalje imao prednost ispred Alonsa, Vebera, Mase, Rajkonena, Hilkenberga, Rozberga i Hamiltona.

Rajkonen je morao u 31. krugu po drugi put da ode u boks i vratio se na 14. mesto, a Hamilton je uspeo da pretekne Hilkenberga i dođe na 5. poziciju.

Britanski vozač je morao na još jednu zamenu pneumatika, pa se vratio na 14. mesto iza Rajkonena. Oni su do kraja trke vodili veliku borbu, a na kraju se Hamilton našao ipsred Rajkonena koga je pretekao i Baton.

Do kraja trke Fetel je sigurno vozio i ostvario novu pobedu ispred Alonsa, Vebera, Mase, Hilkenberga, Rozberga i Rikarda.

Aktuelni šampion Formule 1 Sebastijan Fetel vodi u generlanom plasmanu sa 222 boda. Drugi je Fernando Alonso sa 169, a treći Luis Hamilton sa 141 bodom.

Sezona u Formuli 1 se nastavlja Trkom za Veliku nagradu Singapura 22. septembra.

Rezultati trke za VN Italije:
1. Sebastijan Fetel (Red Bull)
2. Fernando Alonso (Ferari) +5.4 sekunde
3. Mark Veber (Red Bull) +6.3
4. Felipe Masa (Ferari) +9.3
5. Niko Hilkenberg (Zauber) +10.3
6. Niko Rozberg (Mercedes) +10.9
7. Danijel Rikardo (STR-Ferari) +32.3
8. Roman Grožan (Lotus) +33.1
9. Luis Hamilton (Mercedes)    +33.5
10. Dženson Baton (Meklaren) +38.3
11. Kimi Rajkonen (Lotus)    +38.6…

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter