0
Ostali sportovi

Udovičić: Vaterpolo je moja ljubav, a moj tim sada je Srbija

Objavljeno: 05.09.13 u 15:56

udovicic

Ministar omladine i sporta, proslavljeni vaterpolista Vanja Udovičić izjavio je da sada igra za tim Vlade Srbije, da je spreman za veliki rad da bi pomogao svojoj zemlji i da će učiniti sve da mladim ljudima stvori uslove za bolju budućnost.

„Srbija je uvek davala šansu mladim ljudima. Moje resor je Ministarstvo omladine i sporta, a ja sam i mlad i sportista. Šalu na stranu, pozvan sam da pomognem svojoj zemlji i državi i za mene nije bilo dileme. Svestan sam da neće biti lako, ali ja sam zajedno sa svojim timom spreman na veliki rad kako bi se uspešno rešavali problemi u sportu, a mladim ljudima stvorilo više šanse, za bolju buducnost“, istakao je Udovičić u intervjuu italijanskom časopisu „Artikolo“.

On je kao jedan od prioriteta u svom radu naglasio borbu protiv nasilja u sportu, što nije samo originalni problem Srbije, i najavio da će koristiti i iskustva drugih zemalja koje su se uspesno izborile sa tim.

„Želim da promenim i odnos države prema sportu i sportistima. Oni zaslužuju daleko veću podršku, ne samo kad donose medalje ili igraju u finalu, već i kada im je najteže. Takođe, mnogo veća pažnja treba da se posveti deci, koja se danas više bave društvenim mrežama nego fudbalom, gimnastikom i drugim sportovima“, istakao je Udovičić.

Nekada najbolji vaterpolsta sveta potvrdio je da je definitivno završio igračku karijeru.

„Vaterpolo je moja velika ljubav, ali sada je moj tim Srbija, igram 100 odsto u timu koji se zove Vlada Srbije“, kazao je Udovičić.

On je u ražgovoru za italijanski list iz Napulja podsetio i dana kada je igrao za Posilipo iz tog grada.

„Kultura i istorija Italije su me oduvek fascinirale i to ne prestaju ni dan danas. Pored toga, mentalitet vaših ljudi sam doživljavao srodnim i uživao sam družeći se sa njima i pre svog igrački provedenog vremena u Italiji. Odlazak u Napulj je moj prvi odlazak, prvi potpisan ugovor za inostrani klub, samim tim kod mene zauzima posebno mesto. Te godine su dragoceno životno i igračko iskustvo, mnogo toga su mi donele, pre svega prijatelje. Zahvalan sam Napulju na tome i uvek ga se rado setim“, rekao je ministar.

Na pitanje da li će raditi na uspostavi saradnje između Vlade Srbije i Napulja i Italije u domenu sportskih događaja Udovičić je rekao: „Jedan od mojih prioriteta će biti veća međunarodna saradnja u oblasti sporta. Italija i Srbija su velike sportske nacije, poželjno je da sarađujemo kako bismo bili još bolji. Imamo sličan mentalitet i tu prednost treba zajedno da iskoristimo“.

Novi srpski ministar poželeo je sve najbolje ljudima iz Posilipa i da se klub sa velikim potencijalom što pre vrati u vrh evropskog vaterpola i obećao da će biti „most saradnje između srpskih i drugih evropskih klubova, ukljuljučujući i fudbalski klub Napoli“.

„Moj zadatak je da stvaram okvir u kojem će klubovi sami birati najbolji put za sebe“, zaključio je Udovičić.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter