0
Auto Moto

Baton želi da ostane u Meklarenu

Objavljeno: 05.09.13 u 19:33

jenson-button11

Vozač Meklarena Dženson Baton rekao je u četvrtak da je za njega najbolje da ostane u timu i ocenio da sledece sezone u Formuli jedan britanska ekipa može da osvoji šampionat.

Meklaren još nije ponudio Batonu novi ugovor, a mediji spekulišu da bi to uskoro moglo da se dogodi.

„Mislim da bi, ako se nalazite u dobrom timu, bilo kojem od prva tri, četiri, trebalo tu da ostanete“, rekao je Baton za list Gardijan.

Ekipi Meklarena sledeće godine ističe ugovor sa Mercedesom, nakon čega će ponovo saradjivati sa Hondom, sa kojom je krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka imala velikog uspeha.

„Mislim da će 2015. godina biti uzbudljiva i veliki izazov za celu ekipu. Uvek je zanimljivo raditi sa novim partnerima, novim snabdevačima motora. Takođe, mislim da je to neophodno za budućnost ovog tima“, rekao je svetski šampion iz 2009. godine.

Posle 11 trka u šampionatu Formule jedan, Baton zauzima deveto mesto u generalnom plasmanu sa 47 bodova, a prvi je Sebastijan Fetel sa 197 bodova. U konkurenciji konstruktora Meklaren je peti sa 65 bodova, prvi je Red Bul sa 312 bodova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter