0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Trijumf Srbije protiv favorita turnira (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.09.13 u 22:55
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu na startu Evropskog prvenstva u Sloveniji protiv slekcije Litvanije rezultatom 63:56 (20:10, 13:17, 18:14, 12:15).

Srbija je tokom celog meča bila u vođstvu, samo je na početku drugog poluvremena Litvanija uspela da zapreti kada je izjednačila rezultat, ali su naši košarkaši uspeli da sačuvaju prednost i na kraju trijumfuju protiv jednog od glavnih favorita u borbi za trofej.

U reketu je gospodario Nenad Krstić koji je na pravi način predvodio ekipu i bio vrlo blizu dabl dabl učinka. Postigao je 20 poena i zabeležio 9 skokova. Nemanja Nedović je u odlučujućim trenucima igrao odlično i svojim koševima čuvao vođstvo naše ekipe. Na kraju je ostvario 14 poena uz 5 skokova i 3 asistencije. Uz Krstića u reketu je bio odličan i Nemanja Bjelica sa 13 poena i 8 skokova.

Sa druge strane Litvance je predvodio Kalnijetis sa 17 poena, a Darijus Lavrinovič je dodao 12 poena. Ekipe su bile izjednačene u šutu iz igre, ali je Srbija imala prednost ispod koša što je na najbolji način iskoristila.

Košarkaši Srbije sutra nastavljaju takmičenje utakmicom protiv Bosne i Hercegovine koja počinje u 17:45 časova uz direktan prenos na RTS-u.

hotsport.rs

Tok meča:

4/4 – Srbija je iskoristila neefikasnost Litvanije u prvih tri i po minuta poslednje četvrtine i došla na plus 15. Potom je došlo do pada u igri našeg tima, što je rival iskoristio da spusti zaostatak na minus 9. Prišli su Litvanci i na samo pet poena zaostatka, a Anđušić je trojkom prekinuo seriju protivnika. Krstić je potom vratio Srbiju na plus 10. Košarkaši Srbije zadržali su vođstvo do kraja meča i zabeležili pobedu na startu Eurobasketa.

3/4 – Litvanci su nas šokirali sa dve vezane trojke na početku drugog poluvremena preko Selbutisa i Kalneitisa koji su svom timu doneli izjednačenje. Krstić je prekinuo tu seriju, a Nedović je potom sa 7 uzastopnih poena doneo Srbiji plus 6 sredinom trećeg perioda igre. Ponovo je ekipa Dude Ivkovića uspostavila kontrolu nad igrom i stigla do nove dvocifrene prednosti.

Prvo poluvreme naši košarkaši su rešili u svoju korist. Odlično su počeli meč, dugo čuvali prednost od 10 poena, ali su Litvanci uspeli da zaostatak smanje. Krstić je odličan sa 10 poena i 5 skokova. Bjelica mu se pridružio sa 8, a 6 je ubacio Katić. Naši košarkaši za sada najviše problema imaju sa Kalnijetisom koji je postigao 8, odnosno Darijusom Lavrinovičem koji je dodao 7 poena.

2/4 – Srbija je nastavila u dobrom ritmu. Prednost naše ekipe je i dalje dvocifrena. Sredinom četvrtine Kalinić je imao dve prilike da još više rezultatski odvoji našu ekipu, ali nije uspeo. Litvanci su zaigrali nešto agresivnije, što im se isplatilo jer su smanjili na šest poena razlike, a zakucavanjem Katića Srbija je zadržala tu prednost do kraja prvog poluvremena.

1/4 – Košarkaši Srbije su trojkom otvorili ovaj meč. Bogdanovi je odlično šutirao.Krstić gospodari reketom. Serijom od 6:0, Srbija je došla do 13:5, kada je selektor Litvanije zatražio tajm-aut. Ekipa Dušana Ivkovića nastavila je sa dobrom igrom i trojkom Bjelice došla do devet poena prednosti. Do kraja prve četvrtine Srbija je zadržala visoko vođstvo i na predah otišla sa 20:10. Krstić ubacio 8 poena u prvoj četvrtini.

Dušan Ivković se opredelio da meč počne u sastavu: Nedović, Bogdanović, Marković, Gagić i Krstić, dok će Litvanci na početku igrati sa: Kalnietis, Macijunis, Selbutis, Kleiza i Javtokas.

Košarkaši Srbije na otvaranju Evropskog prvenstva u Sloveniji igraju protiv selekcije Litvanije.

U prvim utakmicama B grupe Letonci su savladali Bosnu i Hercegovinu sa 86:75, dok su Crnogorci u samoj završnici meča došli do trijumfa nad Makedonijom od 81:80.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter