0
TimeOut

Drugarčine: Rodman ponovo u Severnoj Koreji kod Kima

Objavljeno: 03.09.13 u 09:37

kim-jong-rodman-2013-apjpg-3a07ae4cb45cac0a

Bivša američka košarkaška zvezda Denis Rodman doputovao je u Severnu Koreju po drugi put ove godine, navodeći da je došao u posetu svom prijatelju, lideru te komunističke zemlje Kim Džong Unu.

Rodman je, međutim, negirao spekulacije da je cilj njegove posete da izdejstvuje oslobađanje zatočenog američkog misionara Keneta Bae.

„Idem u Severnu Koreju da se susretnem sa svojim prijateljem Kimom. To je prijateljski gest“, rekao je bivši košarkaš uoči polaska u Pjongjang.

Rodman se sa liderom Severne Koreje upoznao tokom posete toj zemlji u februaru u cilju promocije sporta i snimanja filma. Američki zvaničnici su tu posetu negativno dočekali, ocenjujući da ona Kimu daje materijala za propagandu, ali je Rodman naveo da bi „košarkaška diplomatija“ mogla da popravi odnose između SAD i Severne Koreje.

Bae (44) je uhapšen početkom novembra prošle godine u Rasonu, specijalnoj ekonomskoj zoni u oblasti na dalekom severoistoku Severne Koreje koja se granici sa Kinom i Rusijom i osuđen je na 15 godina teškog rada. Tačna priroda Baeovih navodnih krivičnih dela nije objavljena.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter