0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Saopštenja i u vaterpolu, Radnički istupio iz Zajednice ligaša

Objavljeno: 02.09.13 u 18:11
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Vaterpolo klub Radnički odnosno rukovodstvo tog kluba odlučilo je da istupi iz Zajednice ligaša, a o razloge za takvu odluku javnosti su objasnili putem saopštenja koje vam prenosimo u celosti:

Vaterpolo klub Radnički iz Kragujevca želi da informiše srpsku sportsku javnost da je najuže rukovodstvo kluba donelo odluku da istupi iz Zajednice ligaša (ZL).

Pored toga, predsednik kluba, Uroš Bogdanović, odlučio je da podnese ostavku na mesto u Koordinacionom odboru VSS (KO).

Koordinacioni odbor VSS je telo formirano kao izvršni organ upravljanja VSS,  do izbora novog rukovodstva i predsednika saveza.

U prvom sazivu KO je brojao sedam članova a u drugom sazivu četiri. VK Radnički je od formiranja KO aktivno učestvovao u radu ovog tela ali zbog konstantnog neslaganja sa pravcima razmišljanja i planova oko budućnosti VSS i vaterpolo sporta uopšte, ne želi da učestvuje u njegovom daljem radu.

Razlozi za istupanje VK Radnički iz Kragujevca iz zajednice ligaša su:

1. Zajednica ligaša ništa nije uradila u cilju unapređenje ambijenta kvalitetnijeg takmičenja i regularnosti takmičenja.

2. Zajednica ligaša ništa nije uradila u cilju unapređenja života i funkcionisanja klubova članica.

3. Zajednica ligaša ništa nije uradila na temu obuke sudija, obuke klubova za rad sa mladima, obuke trenera i obuke klubova na temu samofinansiranja i olakšanja u finansiranju i funkcionisanju.

4. Zajednica ligaša ništa nije uradila na temu medijske afirmacije vaterpola i samog takmičenja i borbe za TV prenose i TV prava.

Ništa od navedenih stvari koje su smatramo osnovni faktori uspešnog funkcionisanja klubova nisu bile teme i predmet rada zajednice ligaša koja je očigledno bila politički – interesno formirana sa samo jedinim ciljem da se smeni dotadašnji predsednik VSS Velibor Sovrović.

VK Radnički iz Kragujevca, kao jedan od najmlađih vaterpolo klubova u Srbiji, je formiran sa jasnim ciljem poboljšanja kvaliteta vaterpola u Srbiji i kao takav prepoznaje pogrešne namere zajednice ligaša u čijem radu više ne želi da učestvuje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter