0
Ostali sportovi

Jovanović slavio posle plej-ofa

Objavljeno: 02.09.13 u 14:16

Sava celendz 1 Jovanovic

Perspektivni juniorski reprezentativac Srbije u golfu Luka Jovanović pobednik je trećeg po redu turnira „Sava Čelendž“ koji je odigran na terenima „Golf kluba Beograd“ na Adi Ciganliji. On je tek posle plej-ofa uspeo da pobedi malo starijeg kolegu iz reprezentacije Mihaila Dimitrijevića, s obzirom da su posle 18 odigranih rupa imali identičan rezultat.

Ovaj turnir bio je specifičan po tome što su sve tri kategorije takmičile zajedno, a učestvovalo je ukupno čak 80 golfera. Igralo se po Stejblford neto sistemu, dok je konačni pobednik bio određen na osnovu najboljeg bruto rezultata.

U A kategoriji najbolje neto rezultat imao je Zoran Mirkov sa 37 poena. Na drugom i trećem mestu bili su Andrej Stanarević i Goran Đorđević sa poenom manje od pobednika.

U B kategoriji viđena je najveća konkurencija – čak 39 takmičara. Najbolji je bio Goran Draganić sa 41 poenom, ispred Milana Ratkovića sa 40 i Vladimira Dankovića sa 38 poena.

U C kategodiji trijumfovao je Pero Šaranović sa 50 neto poena. Drugi je bio Ilija Kovačić, a treću poziciju zauzeo je Goran Pajkić.

Pojedinačne nagrade dobili su koji i Gordana Šolak i Ranko Helc koji su izveli najduže udarce, dok je Piter Čefi imao udarac iz prve najbliži rupi.

Jesenja golf sezona se polako zahuktava. Ovog vikenda igraće se novi Masters „Unika golf čelendž“, dok će 13. i 14. septembra na programu biti 12. Internacionalno amatersko prvenstvo Srbije.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter